G-Power a creat un kit pentru BMW M3 Coupe

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 01.06.2009
Germanii de la G-Power au creat un pachet de modificari pentru BMW M3. Motorul V8 al lui M3 dezvolta 500 CP si 480 Nm.

Tunerii de la G-Power au creat un pachet de tuning pentru noul BMW M3 Coupe. Pachetul se numeste Tornado si ii mareste puterea V8-ului de sub capota lui M3 la 500 CP. Pe langa modificarile operate propulsorului V8, germanii ofera si un set de jante de 20 de inch, precum si cateva imbunatatiri pentru interior.

Inginerii germani de la G-Power au creat o noua galerie de admisie pentru M3, care primeste un plus de aer cu ajutorul compresorului mecanic de la ASA. Angrenat de motorul V8 de 4.0 litri al lui M3, compresorul furnizeaza o presiune de 0.3 bari. Alaturi de un intercooler si un sistem de evacuare performant, modelul dezvolta 500 CP si ofera un cuplu motor de 480 Nm. Noul sistem de evacuare al lui BMW M3 este fabricat din titaniu si este cu 14.5 kilograme mai usor decat versiunea standard a acestui ansamblu.

Cei 80 CP si 80Nm oferiti in plus fata de versiunea standard a lui BMW M3 il fac pe G-Power Tornado sa accelereze de la 0 la 200 km/h in doar 13.5 secunde. In comparatie cu un BMW M3 echipat cu aceeasi transmisie manuala cu sase trepte, modelul modificat de G-Power este cu 2.3 secunde mai rapid la sprint-ul 0-200 km/h.

Pe langa asta, limitatorul electronic de viteza poate fi inlaturat, permitand atingerea unei viteze maxime de peste 320 km/h. G-Power Tornado M3 a primit un nou vitezometru pentru a putea masura si afisa capacitatile imbunatatite ale modelului german.

Manevrabilitatea lui BMW M3 a fost imbunatatita cu ajutorul unei suspensii reglabile pe inaltime si duritate, ce ofera noua setari diferite, in functie de preferintele soferului. Jantele din aliaj de 20 inch sunt imbracate cu anvelope Michelin Pilot Sport de 255/30 pentru rotile din fata si de 295/25 pentru rotile din spate. Jantele si anvelopele sunt singurele modificari aplicate acestui model ce pot fi observate de la exterior, din cauza faptului ca tunerii de la G-Power au ales sa nu creeze si un kit de caroserie pentru BMW M3. Interiorul acestui model poate fi decorat cu un set de ornamente din fibra de carbon, alaturi de un set de pedale din aluminiu.

Via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru