General Motors a vandut marca Saturn lui Roger Penske

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.06.2009
GM a vandut marca Saturn consortiului Peske Automotive Group, condus de fostul pilot Roger Penske.

Esential

13.000 locuri de munca au fost salvate datorita vanzarii marcii Saturn lui Penske Automotive Group.
4 milioane de modele Saturn au fost vandute de cand marca americana a inceput sa produca vehicule.

GM a reusit sa vanda marca Saturn companiei americane Penske Automotive Group. Marca americana a ajuns pe mainile fostului pilot american Roger Penske. General Motors va produce in continuare modele Saturn, iar compania condusa de Roger Peske le va distribui. Ulterior, modelele altor producatori vor fi vandute sub sigla marcii americane Saturn. Doar modelele Saturn Aura, Vue si Outlook vor fi produse in continuare.

Acest anunt vine la doar o zi dupa ce General Motors a anuntat ca are 16 potentiali investiori pentru marca Saturn. Telul companiei GM era sa vanda marca Saturn pana la sfarsitul acestui an. Spre deosebire de situatia marcii Hummer, vanzarea marcii Saturn nu poate fi oprita de nici un guvern strain. Suma pentru care a fost vanduta marca Saturn nu a fost facuta publica.

Roger Penske a salvat astfel marca americana de la disparitie, alaturi de 13.000 locuri de munca. Daca General Motors nu ar fi vandut marca Saturn pana la sfarsitul verii, productia modelelor Saturn ar fi fost sistata definitiv pana la sfarsitul acestui an. Marca Saturn a luat nastere in data de 7 ianuarie 1985, ca raspuns la succesul modelelor japoneze si germane care erau importate pe piata din Statele Unite ale Americii.

Reteaua de dealeri Saturn din Statele Unite ale Americii are 350 de reprezentante.

Saturn vinde masini din anul 1990, si a reusit sa vanda peste patru milioane de vehicule de la debutul pe piata americana. Potrivit unui studiu american facut de R.L. Polk, peste 80% dintre aceste vehicule sunt inca in stare de functionare si sunt folosite zilnic de proprietarii lor. Saturn Vue este versiunea americana a lui Opel Antara, pe cand modelul Outlook este un SUV compact, iar modelul Aura este bazat pe Opel Vectra C.

Via | NYTimes

Comentarii (5)

  • opa
    asta da surpriza :)
    bafta!
    2 1
  • ...
    dar ce tara e grupul asta de a cumparat-o
    0 5
  • @Claus
    GM a reusit sa vanda marca Saturn companiei americane Penske Automotive Group. Marca americana a ajuns pe mainile fostului pilot american Roger Penske.

    AMERICA !!!
    4 2
  • AndreiRN
    Roger
    Roger Penske sa dovedit a fi un om de afaceri de succes. Are propria firma de uleiuri si de inchirieri camioane si acuma a adaugat si Saturn.
    Sunt masini fff competitive si moderne si se vand bine.
    Succes.
    0 0
  • george
    LEANER & STRONGER? YEAH, RIGHT...
    @ AndreiRN

    "FFF competitive?"
    Take a deep, long breath and try again...NOT!

    Cat despre ghesftu-n sine, am mari retineri...Daca se alege prafu` si pulberea de GM, Saturn-ul cu ce se va ocupa? Distributie de splinturi si saibe?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru