Vanzarea Hummer ar putea fi blocata de legislatia din China

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 05.06.2009
Chinezii de la Sichuan Tengzhong ar putea fi impiedicati de guvernul de la Beijing sa cumpere marca Hummer. Tranzactia poate fi oprita din cauza politicii interne din China.

Legislatia din China ar putea opri vanzarea marcii Hummer catre compania Sichuan Tengzhong . Aceasta achizitie nu corespunde cu politica industriei auto din China, din cauza faptului ca toate producatorii auto din China au fost sfatuiti sa nu faca achizitii externe in acest moment. General Motors nu poate sa faca nici o schimbare pentru a influenta aceasta tranzactie.

Pe langa faptul ca achizitia Hummer nu este indicata de normele industriei auto chineze, analistii economici din China au ridicat cateva semne de intrebare cu privire la capacitatea companiei Sichuan Tengzhong de a finanta aceasta achizitie fara a isi pune in pericol integritatea financiara. Oficialii companiei chineze au refuzat sa dezvaluie rezultatele financiare ale companiei, iar suma pe care o vor achita pentru marca Hummer nu a fost inca facuta publica. Analistii financiari estimeaza ca marca Hummer a fost vanduta pentru suma de 500 de milioane de dolari.

Achizitia marcii Hummer mai are inca o piedica din partea legislatiei din China.

Mai exact, guvernul chinez nu incurajeaza productia si achizitia de vehicule care au un consum ridicat de carburant. Toate modelele Hummer au un consum ridicat de carburant si contravin politicii guvernului chinez, care incurajeaza vehiculele economice. Compania Sichuan Tengzhong este controlata de un mogul din China pe nume Li Yan.

Via | AFP (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru