General Motors va construi noul Astra cu 25% mai repede

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 09.10.2009
Oficialii GM au anuntat ca au reusit sa "taie" 6 ore din timpul de productie al lui Astra. Aceasta imbunatatire a fost realizat atat prin modernizarea fabricii, cat si prin optimizarea modelului.

GM Europe a modernizat fabrica noului Astra din Marea Britanie si acum aceasta este capabila sa construiasca un exemplar in doar 15 ore. Inainte de modernizarea utilajelor, fabrica GM din Anglia construia un Vauxhall Astra in 21 de ore. Reducerea timpului de constructie al acestui model atrage dupa sine marirea capacitatii de productie si reducerea costurilor.

Diferenta considerabila de timp in productia lui Astra a fost obtinuta si prin proiectarea noii generatii pentru un proces de asamblare mai rapid. Unul dintre elementele care au facut diferenta este sistemul de montare al geamurilor. Instalarea geamurilor mici si a parbrizului este controlata de computer, lucru care ajuta la un montaj mai eficient si mult mai rapid. Metoda de montaj a pedalierului a fost si ea schimbata, acum pedalele lui Astra fiind instalate prin interiorul compartimentului motor, cu ajutorul robotilor.

Capacitatea maxima de productie a fabricii din Ellesmere Porst a crescut la 180.000 de unitati pe an gratie acestor imbunatatiri. Pentru moment insa, productia lui Astra va ramane la nivelul de 120.000 unitati pe an, deoarece fabrica lucreaza in doar doua ture.

Pe viitor, productia ar putea creste la nivelul maxim prin reorganizarea celor de 2.165 de angajati. Primele loturi de productie de la Ellesmere Port vor favoriza modelele cu postul de conducere pe stanga, 52% din exemplarele care vor fi construite avand aceasta configuratie.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (3)

  • .marius.
    Hmm..
    Asteptam recallurile ...:)
    3 13
  • .
    corect!
    3 11
  • Cei doi de mai sus
    Ce pute a prostie aici.
    14 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru