GENEVA 2012 LIVE: Surprizele standului Renault: Megane facelift şi electricul Zoe

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 06.03.2012
La standul Renault a fost mare agitaţie. Sutele de jurnalişti au putut vedea astăzi electricul Zoe în versiune de serie. Alături de modelul urban, francezii au adus şi faceliftul lui Megane.

Renault a venit la Geneva cu facelift-ul lui Megane, Scenic facelift și cu Zoe. Pe lângă acestea, francezii au prezentat și versiunea Gordini a lui Twingo și modelul Twizy.

Compacta din gama Renault a primit blocuri optice cu LED-uri și un spoiler redesenat. Sub capotă, cei de la Renault au amplasat un nou motor pe benzină, de 1.2 litri și 115 CP și un diesel de 1.6 litri și 130 CP. Diesel-ul de 1.5 litri și 110 CP a fost revizuit, iar versiunea de performanță, Megane RS, a primit 15 CP și 20 Nm în plus, egalând ediția limitată Trophy.

Atracţia principală a standului a fost însă Zoe, modelul electric sosit acum în versiune de serie, capabil să ofere o autonomie de 210 kilometri cea mai mare existentă în prezent pe piaţă. În funcţiie de condiţiile meteo, autonomia poate scădea până la 100 km, când temperaturile sunt pe minus şi automobilul este folosit exclusiv în mediu urban, sau până la 150 km în condiţii de frig temperat.

Un Renault Zoe va costa 15.700 euro (preţ subvenţionat de statul francez cu 5.000 euro).

Acest preţ este valabil pentru versiunea de bază a modelului Zoe, numită Life.

Comentarii (1)

  • 100%electric
    Zoe e foarte interesant. Deja are 210 km autonomie si un pret atractiv intre electrice. Prevad ca in 3 ani vom vedea autonomie de ~350 km.
    24 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru