Geneva: Mitsubishi a lansat prototipurile iMiev si iMiev Sport Air

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 03.03.2009
Mitsubishi a prezentat la Salonul Auto de la Geneva prototipul unui vehicul electric disponibil in doua versiuni de caroserie.

Mitsubishi a prezentat doua prototipuri noi la Salonul Auto de la Geneva. Acestea sunt vehicule electrice si se numesc iMiev si iMiev Sport Air. Cele doua EV-uri au fost construite pentru a arata ca exista un viitor fara motoare care folosesc combustibili fosili.

Mitsubishi iMiev are bateria si motorul electric amplasat in partea inferioara a sasiului, pentru a avea un centru de greutate redus. Anumite panouri de caroserie sunt fabricate din plastic, pentru ca modelul sa aiba o masa cat mai redusa. Pe langa asta, iMiev Sport Air este echipat cu un motor electric bazat pe un magnet permanent, care ii ofera lui Sport Air 60 cai putere, cu 13 CP mai multi fata de iMiev.

Imiev a trecut printr-o serie de schimbari din punct de vedere estetic, ceea ce denota faptul ca Mitsubishi intentioneaza sa produca in serie acest model. Acesta ar putea fi lansat pe piata europeana spre sfarsitul anului 2010. Fata de conceptul prezentat anterior, modelul din imagini are un ampatament si un ecartament marit, ceea ce il ajuta sa aiba un centru de greutate scazut si o stabilitate mai mare, precum si un spatiu interior mai mare.

Via | Mitsubishi

Comentarii (3)

  • blop...blop...blop...:D
    0 0
  • he he
    aia alba din prima poza cam seamana cu masina de 2500 dolari de la TATA..........
    0 0
  • viitorul suna bine
    Evolutia isi va spune cuvantul. Ne indreptam spre viitor cu pasi repezi si companiile japoneze au tot meritul ca grabesc trendul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru