GM lucrează la cea de-a doua generaţie a lui Volt

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 28.11.2010
Inginerii şi designerii Chevrolet lucrează din greu pentru dezvoltarea celei de-a doua generaţii a lui Chevrolet Volt.

Constructorul american General Motors lucrează din greu pentru dezvoltarea celei de-a doua generaţii a lui Chevrolet Volt. Modelul electric se bucură de un mare succes, oficialii companiei fiind nevoiţi să crească din nou producţia acestuia pentru a putea răspunde cererii mari de pe piaţă.

Conform jurnaliştilor de la Autocar, americanii au dezvoltat noi metode pentru reducerea costurilor de producţie care vor fi aplicate viitoarei generaţii a lui Chevrolet Volt. Mai mult decât atât, există zvonuri conform cărora cea de-a doua versiune a electricului american ar putea beneficia de un propulsor nou, special optimizat pentru a obţine o autonomie mult mai bună.

Resursele de putere ale lui Chevrolet Volt ajung la 150 de cai şi 370 Nm. Sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în 9 secunde, iar viteza maximă cu care poate rula modelul american ajunge la 160 km/h. Chevrolet Volt este ţinut în viaţă de un pachet de baterii litiu-ion care pot fi încărcate complet în opt ore la o sursă de 120 de volţi şi în trei ore atunci când este utilizată o priză de 240 de volţi.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • electrificatul
    caracteristicile sunt cam prea. . . bune.

    Or fi facut apel la vreo tehmologie extraterestra de arunca timpi de incarcare de 3 ore, 160km/h si 150CP.

    Adevarat ca nu spun si cand va fi noua generatie asa ca pot sta linistit urmatorii. . . 5 ani, sa zic? Dar numai gandul ca bravii ingineri de la GM "lucreaza" pentru viitor deja ma umple, asa, de o liniste sufleteasca. Nimic nu e pierdut, cu garagara de marketing aferenta (vezi si multumirile patriotard-lacrimogeno-comunistoide), imaginea industriei auto americane va fi relansata pe noi culmi de glorie si dupa SUV-urile de 3 tone, rednecksii se vor scalda in "electrice". Urmeaza sa-si vopseasca steluztele de pe drapel in rosu, privirea in zare, peiptul inainte si
    5 9
  • gm
    bravo,gm!! da-le peste nas europenilor....
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru