GM ofera taxiuri hibride pentru Dubai

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 09.06.2008
General Motors si Guvernul din Dubai si-au unit fortele pentru a oferi populatiei primele taxiuri hibride.

Desi au petrol din belsug si pretul carburantilor nu este o problema, orientalii se preocupa de impactul emisiilor de CO2 asupra mediului inconjurator. Autoritatile din Dubai s-au aliat in acest sens cu General Motors pentru a da nastere unui proiect ecologic, menit sa promoveze importanta vehiculelor hibride.

Astfel, o flota de versiuni hibride ale modelelor Chevrolet Tahoe si Malibu au luat drumul Dubai-ului pentru a servi pe post de taxi timp de 12 luni. Perioada de timp in care se va desfasura acest proiect pilot va stabili daca publicul este sau nu deschis folosirii combustibililor alternativi.

Guvernul din Dubai si Autoritatea de Transport Rutier (RTA) au sustinut insistent acest proiect si GM a sarit imediat sa ajute. Terry Johnson, presedintele GM Orientul Mijlociu, a declarat: "Cand Guvernul din Dubai a decis sa studieze fezabilitatea unei metode de propulsie alternativa in Orientul Mijlociu, GM s-a oferit imediat sa il sprijine. E normal sa ne simtitm mandri ca facem parte dintr-un proiect istoric."

via | CarScoop

Taguri: Chevrolet, GM, Malibu, Tahoe

Comentarii (2)

  • george
    TARA ARDE SI BABA SE FACE FRUMOASA...
    Trecand peste faptul ca s-au trezit cam tarziu pentru actiunile de constientizare, au mai avut si nefericita inspiratie sa se apuce de vandut castraveti si gogosari unor gradinari...Atata timp cat benzina costa 3.14 centi/tona si nu exista nici un mecanism de constrangere/stimulare a achizitiei de hibride, initiativa e o frectie la picior de lemn...practic, inca o mostra de management de doi bani...si aia aruncati pe fereastra...
    0 0
  • AndreiRN
    Genial
    Geniala ideea care va promova sistemul hibrid GM.
    Interesant este ca va fi probabil 100% tax deductible aceasta actiune.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru