GM renunţă definitiv la numele Daewoo

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 21.01.2011
Începând cu al doilea sfert al acestui an, marca Daewoo nu va mai exista. Directorii GM au decis să schimbe numele acestei mărci cu Chevrolet şi pe ultima piaţă pe care se mai vindeau automobile Daewoo.

Oficialii General Motors au anunţat că vor renunţa la numele Daewoo până la finele primului sfert al lui 2011. Acţiunea va fi făcută pe ultima piaţă pe care se mai vând modele GM sub marca Daewoo, Coreea de Sud. Pe respectiva piaţă, modelele Daewoo vor fi vândute sub numele Chevrolet, cum s-a întâmplat şi pe piaţa din Europa în urmă cu câţiva ani. Pentru a face tranziţia mai uşoară, GM va lansa opt modele noi în Coreea de Sud, printre care sunt incluse Camaro, Orlando şi Aveo.

În plus, cei de la GM promit să lanseze în Coreea de Sud un sedan de clasă medie şi un nou SUV. La fel ca pe celelalte pieţe, ţelul celor de la Chevrolet va fi să-şi crească cota de piaţă, să îmbunătăţească relaţia cu clienţii, să mărească profiturile şi vânzările. Totodată, prezenta GM în Coreea de Sud va fi intensificată, iar concernul american promite să creeze noi locuri de muncă pentru coreeni.

În 2010, cei de la GM au vândut 4.25 milioane de unităţi Chevrolet la nivel global. Potrivit concernului american, un Chevrolet a fost vândut undeva în lume la fiecare 7.4 secunde.

Unul din patru automobile Chevrolet este fabricat în Coreea de Sud. Chevrolet îşi aniversează centenarul în acest an, marca fiind fondată în 1911 şi numele său fiind preluat de la pilotul de origine elveţiană Louis Chevrolet.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru