GM triseaza: Toyota sunt primii in lume

De Robert Gherghe
Publicat Vineri, 25.01.2008
GM a inglobat incorect in cifra totala a vanzarilor si unitatile unui producator chinez la care este actionar.

Anul 2007 a adus cea mai stransa lupta pentru suprematia producatorilor auto la nivel mondial. In competitia pentru locul intai s-au inscris GM si Toyota.

Daca acum cateva zile va anuntam ca lupta a fost transata in favoarea gigantului american, gratie unui plus de 3000 de masini, o noua numaratoare si interpretare a cifrelor schimba realitatea de pe teren.

Cifrele preliminare aratau ca GM a vandut 9.369.000 de vehicule in timp ce Toyota vanduse un total de 9.366.000 de vehicule. Conform publicatiei Automotive News, cifrele anuntate de GM includ insa si cele 500.000 de unitati produse si vandute de compania chineza Wuling. GM are un parteneriat cu acest producator chinez, dar detine doar un pachet de 34% din actiuni, ceea ce face incorecta inglobarea cifrelor companiei din China. Astfel, Toyota devine lider detasat pe piata auto mondiala pe anul 2007.

Taguri: GM, Toyota, Wuling

Comentarii (4)

  • AndreiRN
    Numere
    Sunt curios daca GM adauga si masinile facute de toyota dar sub emblema de Pontiac.
    0 0
  • BRAVO TOYOTA!!!
    FELICITARI! SUNT CEI MAI BUNI!!!
    0 0
  • GM
    Asta a fost problema si la numaratoarea de anul trecut (adica pt 2006), asta era de comentat. ;)De fapt e o problema f nashpa pt americani.
    0 0
  • wtf ?!
    presupun ca era o gluma ... masini facute de Toyota sub emblema Pontiacha ha ha ha ha .....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru