GM va disponibiliza mii de angajati

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 07.07.2008
GM se va confrunta cu o perioada de restructurari care prevad reducerea productiei si reduceri de personal.

Esential

2010 este anul in care GM doreste sa revina pe profit.

General Motors, producatorul auto numarul unu din SUA, planuieste sa disponibilizeze mii de locuri de munca ale personalului administrativ.

De asemenea, GM va reduce productia la mai multe dintre brandurile aflate in patrimoniul sau si ia in considerare chiar vanzarea unora dintre acestea. Aceste masuri vin in sprijinul strategiei companiei care are ca principal scop revenirea pe profit pana in 2010.

Decizia reducerii de personal va fi luata, cel mai probabil, la intalnirea membrilor consiliului de conducere programata pentru luna august. GM au fost loviti de criza pretului la benzina din Statele Unite si de numerosii ani in care au inregistrat pierderi masive.

In aceste conditii, nici macar brandurile cele mai profitabile, Cadillac si Chevrolet, nu se pot lauda cu o situatie prea buna. In plus, se cunoaste deja disponibilitatea conducatorilor gigantului auto de a vinde brandul Hummer.

Surse apropiate situatiei au afirmat ca penuria de marci aflate in patrimoniul GM a reprezentat o problema ridicata de numerosi membri ai consiliului de administratie, dar initiativa lor a fost inabusita de CEO-ul Rick Wagoner.

Via | Reuters  

Comentarii (2)

  • george
    SE VEDEA DIN ELICOPTER...
    ...ca (top)managementul lu` GM (Wagoner & Lutz) este extraordinar de prost...acu` exista confirmari si din interior...

    In alta ordine de idei, asta cu revenirea pe profit pana in 2010 este o gugumanie crancena. Vroiau sa zica probabil 2100 dar au tiparit gresit. Si daca li s-ar sterge toate datoriile pana la ultimu` sfant (ceea ce e putin probabil fiindca e vorba de multe zeci de miliarde de dolari) tot e de domeniul mitologiei...in momentul de fata, "productia" de pagube a lu` GM e de vro` 25 - 30 de miliarde pe an (majoritatea cheltuieli operationale). Pe seceta asta (adica situatia dificila in care e practic toata industria auto), in conditiile in care sunt la pamant cu tehnologia si mai ales daca nu schimba managementul, tentativa lor e demna de un film de superactiune...cum ar fi MISSION IMPOSSIBLE, ca sa dau un exemplu absolut intamplator...
    0 0
  • gigibidon
    chestie
    o lege a managementului zice ca e necesar 3 ani pana detectezi o problema in managementul firmei,inca 1 an pana schimbi managementul si inca 3 ani ca sa repari greselile managementului anterior...deci va dura mult si bine pana se vor redresa...daca vor mai avea cu ce...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru