Greenpeace: "Maşinile electrice sunt un insucces"

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 12.09.2010
Într-un interviu acordat unei publicaţii germane, Wolfgang Lohbeck, reprezentant Greenpeace, a declarat că maşinile electrice sunt un insucces.

Wolfgang Lohbeck, expertul în transporturi al celor de la Greenpeace a acordat un interviu publicaţiei Stern, în care vorbeşte despre maşinile electrice şi despre modul în care acestea vor influenţa viitorul. Acesta a declarat că modelele electrice reprezintă un mare insucces.

Lipsa subvenţiilor repezintă cel mai mare impediment în utilizarea acestora, întrucât construirea unei reţele de staţii de alimentare pentru maşinile electrice este foarte greu de realizat. În schimb, Wolfgang Lohbeck este de părere că transportul în comun ar avea nevoie de îmbunătăţiri. "Viitorul va aparţine lucrurilor noi", a precizat la finalul interviului reprezentantul Greenpeace.

Via | Focus

Comentarii (7)

  • demonel
    Greenpeace mai bine ar promova mersul pe jos, daca sunt atat de "verzi" cum zic ei, in schimb ei promoveaza vanzarea de vehicule electrice. probabil nu se vand cum vor producatorii si atunci "Greenpeace recomanda" :)
    10 4
  • @ demonel
    "Acesta a declarat că modelele electrice reprezintă un mare insucces."
    Unde vezi tu ca: "Greenpeace recomanda"?

    On: Masinile electrice mi se par o prostie. Mai bine s-ar orienta toti producatorii auto asupra combustibililor alternativi.
    10 8
  • demonel
    @Ripper
    era o interpretare a articolului de aici, nici ce a zis nenea ala nu prea e reflectat exact in articol asa ca putem sa divagam si noi ;)
    3 0
  • Carlos
    Greenpeace - argumente de 2 lei
    E usor sa arati cu degetul cand nu vii cu solutii de bun simt... imi arati autobuzul?! ma lasi !! Greenpeace introduce in ecuatie premise false in mod intentionat... cum ar fi faptul ca guvernele nu sunt dispuse sa ofere subventii... nimic mai fals!
    Retelele de alimentare sunt greu de construit? Dar ce e usor in viata asta? ideea e ca planul e realizabil. Oricum nu li se pune lor in carca construirea retelei, deci nu vad de ce se agita atata...

    In viitorul nu foarte indepartat masinile electrice vor fi o solutie viabila !
    7 1
  • eu sunt admirator greenpeace...dar ce sa zic, cei de acolo sunt profani in domeniul auto...ei vor ceva "curat" indiferent ce...probabil viitorul va fi al hidrogenului si nu al bateriilor
    7 0
  • @dany
    Total de acord cu tine...nu stiu cum poate viitorul sa apartina masinilor electrice, atata timp cat pentru a-ti incarca bateriile dureaza cateva ore bune, iar autonomia este foarte redusa pentru timpurile noastre...ajungi sa faci Oradea-Constanta in cateva zile, ca trenurile noastre :))
    Cred ca tehnologia cu hidrogen este cea care ar trebui promovata mai mult...parerea mea.
    5 2
  • @maybach1980. . . prin ce procedeu se obtine hidrogenul? NU cumva hidrogenul vine "dupa" energia electrica? So?

    in ceea ce priveste greenpeace si ce zicea dany despre faptul ca acestia vor ceva "curat indiferent ce. Parca tot greenpeace e impotriva centralelor nucleare. . . ceea ce mi se pare o aberatie absoluta.

    Anyway nu e vorba doar de eforturile guvernelor dar principala frana in fata ofensivei electrice este chiar atitudinea potentialului cumparator si a reticentei acestuia pentru un produs despre care crede ca nu ii va oferi aceeasi satisfactie ca precedentul. Nu in ultimul rand si companiile auto ar trebui sa bata fierul cat e cald fiind singurele care pot sa reorienteze gusturile si sa faca educatie eco avand influenta maxima asupra clientilor fideli
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru