Grupul Fiat ar putea folosi motoare V6 de la Chrysler

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 13.04.2009
Noile propulsoare V6 Chrysler Pentastar ar putea fi folosite si pe viitoarele modele ale grupului Fiat.

Noile modele ale grupului Fiat ar putea folosi si motoare V6 Pentastar de la Chrysler. Generatia noua de propulsoare V6 Pentastar a fost lansata saptamana trecuta pe modelul Jeep Grand Cherokee, si ar putea sa isi faca loc sub capota inlocuitorilor lui Alfa Romeo 159 si 167.

Preluarea acestor unitati V6 Pentastar de catre marcile grupului Fiat este facuta in baza alientei dintre compania italiana si compania Chrysler. Prin folosirea aceluiasi tip de propulsor cu americanii, italienii vor economisi sume insemnate de bani. In schimbul propulsoarelor sale V6, Chrysler va primi motoare supraalimentate cu injectie directa, cu cilindree de 1.4 si 1.8 litri. Motoarele diesel de la Fiat nu vor putea fi folosite de Chrysler pe taramul american din cauza costurilor necesare modificarii motoarelor pentru a indeplini normele americane de emisii.

Motoarele V6 Pentastar de la Chrysler au o cilindree de 3.6 litri si dezvolta 280 CP si 353 Nm, in versinea de baza. Ulterior, aceste unitati vor primi injectie directa si vor fi supraalimentate.

Pentru a avea un consum de carburant cat mai redus, americanii vor implementa ulterior si tehnologia dezactivarii cilindrilor nenecesari propulsiei, astfel putand micsora si emisiile acestor motoare. Noile propulsoare Pentastar V6 au fost proiectate pentru a putea functiona si cu etanol E85, ceea ce le ofera clientilor posibilitatea de a folosi doua tipuri diferite de carburant..

Via | Motorauthority

Comentarii (4)

  • Andrei,p
    Nuuuuuuuuuuuuuuu de ce ar avea Alfa Romeo, motoare v6 de la chrysler?? Alfa erau recunoscute ca avand unele dintre cele mai bune motoare V6(busso) oricum si daca ar pune v6 de chrysler pe alfa, ar fi modificate de alfa, ca si cele de acum pe care le dau de la gm
    0 0
  • Robert
    FIAT & Chrysler
    Autonews a anuntat ca Sergio Marchionne , CEO-ul lui FIAT va deveni si CEO-ul lui Chrysler, inlocuindu-l din functie pe Bob Nardelli . Daca aceasta mutare se va concretiza, Marchionne va avea o pozitie similara cu Carlos Ghosn care este CEO atat la Renault cat si la Nissan .
    0 0
  • thenuts
    asteptari
    Sunt foarte curios cum o sa fie motorul V6 dupa ce pun mana italienii pe el.
    0 0
  • Asta ii mai lipsea lui Alfa Romeo care de cand a scazut la productie de 100000 de masini pe an e foarte aproape de disparitie. Probabil ca doar pentru istoria numelui, Fiat mai pierde bani pe care sa ii bage acolo.

    Din motoarele astea va iesi probabil aceeasi mediocritate ca motorul de 3,2 litri luat de la GM. Cadn toatalumea face downsize s-a gasit Fiat sa inoveze la emisii cu motoare de 3,8 litri.

    Sper din inima ca Alfa sa mai produca motoare ca 2.0 Twin spark cu care puteai sa ajungi aproape la 100 KMh intr-a doua.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru