Grupul PSA va lansa un hibrid inovator in 2011

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 04.05.2009
Grupul PSA pregateste un tren de rulare hibrid inovator, intitulat HYbrid4.

Inginerii grupului PSA lucreaza la un nou tren de rulare hibrid ce va elimina necesitatea unui cardan si a altor sisteme de transmisie. Sistemul se numeste HYbrid4 si foloseste o punte spate care integreaza un motor electric. Puntea fata va fi propulsata de un motor diesel, pentru a putea incarca bateriile vehiculului si pentru a realiza un consum scazut de carburant.

Configuratia creata de francezi le va permite sa propulseze vehiculul cu unul dintre cele doua motoare sau cu ambele unitati in paralel. Tehnologia a fost dezvoltata astfel incat sa poata fi implementata pe intreaga gama a celor doi producatori. Primul model care va primi o versiune HYbrid4 este crossover-ul Peugeot 3008, ale caror prototipuri au fost deja surprinse in timpul testelor.

Cel de-al doilea model care va primi o versiune HYbrid4 este Citroen DS5. Cei doi producatori francezi de automobile spera sa obtina o scadere de 35% a emisiilor de CO2 generate de modelele lor, precum si o scadere semnificativa a consumului de carburant.

Primul model hibrid ce va folosi aceasta tehnologie va fi lansat in anul 2011.

Via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru