Honda a prezentat primul său scuter electric: EV-neo

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 16.06.2011
Honda a prezentat conceptul unui scuter electric de 3.8 CP, care oferă o autonomie de 34 kilometri cu o încărcare de 3.5 ore. Modelul este oferit deja în Japonia.

Esential

34 de kilometri poate parcurge Honda EV-neo cu o încărcare completă.
30 de minute îi sunt necesare lui Honda EV-neo să se încarce complet utilizând încărcătorul rapid.
3.8 CP şi 11 Nm dezvoltă motorul electric al lui Honda EV-neo.

Honda a prezentat conceptul unui scuter electric, intitulat EV-neo. Modelul se încarcă în doar 3.5 ore cu încărcătorul standard şi poate să ofere o autonomie de 34 de kilometri. Motorul său electric dezvoltă 3.8 CP şi 11 Nm şi este alimentat de o baterie litiu-ion de 72 de volţi. Modelul Honda EV-neo cântăreşte 110 kilograme.

Pentru încărcarea acestui vehicul, conducătorul poate să utilizeze fie încărcătorul standard, fie încărcătorul rapid. Ambele se conectează la o priză de curent alternativ şi sunt stocate sub şa. Încărcătorul rapid oferă o încărcare completă în doar 30 de minute. Aşadar, în doar 30 de minute, Honda EV-neo poate acumula suficientă energie pentru a parcurge peste 30 de kilometri, mai mult decât suficient pentru a traversa un oraş precum Bucureşti, spre exemplu.

În timp ce alţi constructori au prezentat concepte de scutere electrice, Honda oferă deja acest model în Japonia. Ulterior, Honda EV-neo va fi oferit şi în Spania, în cadrul unui proiect special de test.

Consiliul oraşului Barcelona va primi 18 unităţi EV-neo pentru un an, pentru a afla cum se înţeleg utilizatorii cu acest model. Smart, MINI şi Volkswagen au prezentat recent concepte care prefigurează scutere electrice. Respectivele modele nu le sunt oferite publicului larg, fiind testate în cadrul unor proiecte speciale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via | WorldCarFans

Comentarii (1)

  • super tare!
    wow, mi-as cumpara unul astazi! cat poate sa coste?
    dar oare stie cineva cum mi-as putea cumpara unul din japonia? ca din spania as avea posibilitatea, dar nu e la vanzare...
    inca o data: SUPER TARE FRATE!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru