Honda ingheata dezvoltarea modelelor sportive si a viitorului S2000

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 07.01.2009
Criza financiara se resimte din plin la Honda, japonezii pregatindu-se sa opreasca procesul de dezvoltare a mai multor modele sportive.

Situatia financiara grava in care se "scalda" in acest moment Honda, ii determina pe oficialii japonezi sa anunte anularea unor noi proiecte. Potrivit jurnalistilor britanici de la Autocar, dupa ce a anuntat ca va ingheta procesul de dezvoltare a supercarului NSX, tot mai multe modele sportive vor avea de suferit in cadrul constructorului japonez.

Se pare ca oficialii niponi au pus in stand by procesul de dezvoltare a unor modele sportive cu propulsie posterioara ce urmau sa ia nastere sub brandul Acura. Mai mult decat atat, propulsorul V8 care ar fi urmat sa se regaseasca pe versiunile de top ale modelelor Honda si Acura, va fi si el amanat.

Varianta decapotabila a conceptului sportiv Honda CR-Z, dezvaluita in vara anului trecut la Salonul de la Londra va fi de asemenea amanata. Vestea care ne afecteaza insa cel mai mult pe noi europenii este cea potrivit careia Honda ar fi inghetat si dezvoltarea noii generatii S2000, model sportiv care a luat nastere in urma cu 10 ani.

Autocar afirma si ca Honda va cauta sa inlocuiasca modelul Accord disponibil pe pietele din Europa, Australia, America de Nord si Japonia cu un model unic, pentru a reduce costurile.

Astfel, constructorul asiatic ar trebui sa renunte la modelul TSX, vandut sub brandul Acura pe piata din Statele Unite.

via | Carscoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru