Honda NSX ar putea exista ca supercar hibrid

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 22.07.2009
Honda revine asupra deciziei de a renunta definitiv la dezvoltarea supercarului NSX. Modelul sportiv ar putea deveni insa un hibrid sportiv de 450 de cai putere.

In luna decembrie a anului trecut, Honda anunta oficial ca renunta la planurile de dezvoltare a supercarului NSX, un rival declarat al mult mai titratului Nissan GT-R. La mai bine de sase luni de atunci, o serie de informatii neoficiale anunta faptul ca NSX ar putea vedea lumina zilei in urmatorii ani insa nu in forma pe care o asteptam cu totii.

Surse din interiorul Honda au declarat ca prototipul a continuat sa evolueze din decembrie si pana in prezent, oficialii japonezi intentionand sa foloseasca prototipul pentru a da nastere unui asa numit model "Super Hybrid Sports". Modelul ar urma sa isi reevalueze publicul tinta si rivalii, principalul concurent urmand sa fie Toyota FT-HS.

Asadar, NSX nu moare ci se reinventeaza, adaptandu-se nevoilor societatii actuale si normelor de poluare impuse de organismele internationale. In aceste conditii, fanii modelului isi pot lua adio de la intens vehiculatul motor V10 de 5.5 litri si aproape 600 de cai putere. Locul acestuia va fi luat de un tren de rulare hibrid, care va include un propulsor V6 de 3.5 litri, cu o noua tehnologie de functionare a valvelor, si un motor electric, ce ar urma sa fie regasit si pe viitoarea generatie Honda Legend.

Ansamblul hibrid ar urma sa aduca sub capota un total de 450 de cai putere si un consum de carburant mult mai mic. Pentru a putea concura insa cu Toyota FT-HS, Honda va trebui sa gaseasca urgent solutii de reducere a masei totale. Bateriile litiu-ion si noul sistem de tractiune integrala se asteapta sa puna cateva kilograme bune pe viitorul NSX, chiar daca sportiva va folosi un sasiu din aluminiu.

Momentan nu exista informatii despre pretul de pornire al modelului si nici despre noua data de lansare, care va fi cu siguranta amanata, supercarul japonez fiind initial programat sa debuteze in 2010.

via | Autoblog

Comentarii (4)

  • semtex
    :|
    bine si asa... NSX ar fi fost prea valoroasa sa se piarda... ma bucur ca cei de la Honda si-au dat seama de lucrul asta
    6 0
  • yuppy
    asa da :)
    4 1
  • of...
    s-a dus naibii inca un model clasic...
    1 3
  • Astept cu nerabdare ziua in care cacealmaua numita hibrid va fi demascata.
    Va invit sa urmariti: http://video.google.com/videoplay?docid=288952680655100870&ei=xP1lSpCrLJ-i2wKx_4w2&q=the+great+global+warming+swindle
    Vizionare placuta.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru