Hyundai va prezenta un hibrid plug-in la Seul

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 25.03.2009
Hyundai va prezenta hibridul HND-4 la Salonul Auto de la Seul. Acest concept prezinta tehnologia care va fi folosita de viitoarele modele Hyundai.

Hyundai va prezenta versiunea concept a unui hibrid plug-in la Salonul Auto de la Seul. Acesta se numeste HND-4 si beneficiaza de un motor pe benzina de 1.6 litri, care dezvolta 154 CP. Bateriile Litiu-polimer ale acestui hibrid pot fi incarcate atat de motorul pe benzina, cat si de la priza.

In modul electric, acest model se poate deplasa pana la 64 kilometri fara a emite un gram de carbon. Aceasta autonomie este similara cu cea a lui Chevrolet Volt, ceea ce inseamna ca ambele modele au o raza de actiune limitata de catre performantele acumulatorilor disponibili in acest moment. Spre deosebire de Chevrolet Volt, motorul lui HND-4 ajuta si la deplasarea vehiculului.

Unul dintre atuurile lui HND-4 este masa redusa, obtinuta prin intermediul panourilor de caroserie care sunt fabricate din fibra de carbon. Acoperisul acestui model gazduieste celule solare care genereaza suficient curent electric pentru a alimenta sistemul de ventilatie, in conditiile in care cerul este senin. Desi Hyundai nu va produce HND-4, tehnologia prezentata pe acest concept va fi folosita pe viitoarele modele ale constructorului coreean.

Via | Hyundaiblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru