Hyundai va testa un ix35 pe hidrogen din 2011

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 22.12.2010
Hyundai va testa cea de-a treia generaţie de autovehicule cu hidrogen din 2011. Noul vehicul de test este ix35 FCEV şi are o autonomie de 650 de kilometri cu o singură alimentare completă cu hidrogen.

Hyundai a anunţat că va testa un vehicul electric alimentat cu celule de hidrogen din 2011. Respectivul model este un ix35 FCEV, iar coreenii spun că vor realiza o versiune de producţie în 2015. Graţie acestui sistem de propulsie, modelul oferă o autonomie de 650 de kilometri cu un singur rezervor de hidrogen, ceea ce este apropiat de autonomia unui ix35 alimentat pe benzină.

Hyundai nu este la prima generaţie de automobile electrice, exemplarul în cauză reprezentând a treia generaţie de vehicule cu celule de combustibil. Celulele de combustibil au o capacitate de 100 kilowaţi şi beneficiază de două rezervoare de hidrogen. SUV-ul consumă doar un litru de hidrogen la 31 de kilometri, iar pornirea poate fi efectuată chiar şi la o temperatură de minus 25 de grade Celsius.

Cea de-a doua generaţie de automobile alimentate cu hidrogen de la Hyundai era capabilă să parcurgă doar 370 de kilometri cu un rezervor de hidrogen. Respectivul model era bazat pe Tucson, dar noul ix35 FCEV are o autonomie mărită cu 55% şi un consum redus cu 15%.

Coreenii sunt responsabili pentru 95% din componentele importante ale autovehiculului respectiv, realizare la care au contribuit 120 de producători locali de componente auto. Volumul total al motrului a atins deja nivelul la care se află propulsoarele convenţionale care funcţionează pe benzină.

Via | Hyundai

Comentarii (4)

  • Tehnologie pe hidrogen
    Inca nu inteleg de ce nu se investeste in hidrogen care e mult mai fezabil si se investeste in electric ?
    3 3
  • andrei
    H
    hidrogenul se gaseste (combinat cu alte elemente) în cantitate mica. Atmosfera Pamântului contine numai urme de hidrogen, în straturile superioare. Cea mai mare parte din hidrogenul de la suprafata Pamântului este combinat cu oxigenul , sub forma de apa.Si nu este asa usor sa obtii cantitati mari de hidrogen.Este chiar dificil, si cu consum mare de energie.
    5 0
  • sunt curios cat mai dureaza pana cand un seic o sa faca prima statie de hidroliza pe malul emiratului ;)
    0 2
  • Ovidiu
    pt unckle
    O sa fie statia asta de hidroliza, cand o sa faca ferrari un supercar pe hidrogen...:)si cand o sa se termine petrolul..:))iti dai seama ca si-ar taia singuri craca seicii astia daca ar promova asa ceva...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru