Impozitul pentru maşinile hibride şi electrice ar putea scădea cu 95%

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 16.12.2010
O propunere a consilierilor PNL dezvăluie posibilitatea ca posesorii de maşini hibride sau electrice să plătească un impozit redus cu 95% faţă de valorile actuale.

Bucureştenii care îşi cumpără în anii următori maşini hibride sau electrice ar putea să plătească un impozit anual mai degrabă simbolic, redus cu 95% faţă de actualele valori ale sumelor datorate de aceştia. Propunerea vine din partea consilierilor PNL din Primăria Capitalei, care vor arunca pe masa tratativelor această idee în cadrul Consiliului General al Miniciupului Bucureşti, care va avea loc vineri.

Conform consilierilor PNL, în Bucureşti există la această oră 4050 de maşini hibride înmatriculate şi niciunul electric. primele modele electrice care vor vândute în România vin din partea celor de la Mitsubishi, care vor sparge gheaţa în primăvara anului 2011 cu iMiEV, un model de oraş care funcţionează eclusiv pe bază de baterii şi care are o autonomie de 160 de kilometri.

"Propunerea noastră are scopul de a reduce gradul ridicat de poluare al Bucureştiului, una dintre cel mai poluate capitale ale Uniunii Europene şi capitala cu cel mai puţin spaţiu verde pe cap de locuitor.

În acelaşi timp, am stimula astfel creşterea numărului de autovehicule nepoluante din capitală", a declarat Cornel Poteraşu, Consilier General din partea PNL.

Printre celelalte măsuri pe care municipalitatea le-ar putea lua se numără achiziţia publică a unor modele hibride sau electrice pentru transportul de persoane sau chiar acordarea de prioritate la licenţiere taxiurilor cu sistem de propulsie ecologic.

via | Mediafax (înreg.)

Comentarii (5)

  • foarte bine
    la depoluarea orasului am putea contribui si noi nemai aruncand gunoaie pe jos , politicienii sa vina cu masinile personale pentru a reduce numarul de masini ...
    8 0
  • bine, dar nu prea
    am un serai 7 Activehybrid, are motor de 4.4l si 440cp, masina de firma, cred ca scutirea de taxa trebuie aplicata modelelor cu motor sub 2l sau chiar 1.6l, este absurd sa scutesti de taxa un automobil de 4.4l, unele hibride americane au si 6l si sa nu scutesti/micsorezi spre exemplu modele sub 1.2, 1l, care polueaza mult mai putin decat cele mai sus enumerate. Absurd.
    2 0
  • andrei
    Intrebare pentru domnul consilier Cornel Poterasu
    De ce, domnule Cornel Poetrasu consilierii PDL nu au votat proiectul?
    1 0
  • andrei
    de ce nu ne raspunde domnul Cornel Poterasu?
    De ce nu ne raspundeti domnule consilier? De ce domnule Cornel Poterasu?
    1 0
  • Idioti sunt oameniii
    urasc chestia asta ... hibridele salveaza planeta... cred k un Lexus Ls600h... sau vreun Chevrolet Tahoe Hybrid polueaza ,consuma sau dauneaza prin productie ,mediului, mai putin decat o fabia 1.4 tdi de ex... idioti
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru