În 2013, BMW 320d va emite 99 grame CO2 per kilometru

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 25.10.2010
Potrivit celor de la Autocar, BMW 320d EfficientDynamics va emite 99 grame CO2 per kilometru în 2013 şi doar 90 grame CO2/km în 2015.

Cei de la BMW vor să rafineze tehnologia EfficientDynamics implementată în gama Seria 3. Mai precis, generaţia F30 va beneficia de o legătură între sistemele Connected Drive şi EfficientDynamics, care va duce la reducerea consumului de carburant şi a emisiilor de CO2 împreună cu o experienţă de şofat mai plăcută. Aceste elemente vor reprezenta filozofia BMW în viitor şi vor fi implementate pe Seria 3 şi Seria 6. Inginerii BMW vor să realizeze un sistem care să schimbe modul de funcţionare al automobilului în funcţie de informaţiile pe care le furnizează computerele acestuia şi informaţiile pe care le primeşte vehiculul.

Senzorii de la exterior vor observa condiţiile de drum şi condiţiile de circulaţie pentru a optimiza modul în care vehiculul va funcţiona. În cazurile în care este posibil, unitatea GPS va analiza traseul şi va primi actualizări ale traficului printr-o conexiune la internet şi va ograniza un traseu mai eficient. Modul de funcţionare al automobilului va fi optimizat în limita posibilităţilor pentru traseul respectiv.

Aceste sisteme vor ajuta soferul să reducă consumul de carburant cu până la 15%.

În 2013, versiunea EfficientDynamics a lui 320d va avea emisii de CO2 de numai 99 de grame pe kilometru, informează Autocar. Mai mult, britanicii spun că au discutat cu oficiali BMW care estimează că modelul respectiv va emite doar 90 grame de CO2 pe kilometru în 2015. Pe viitor, cei de la BMW vor să lege şi mai mult automobilul de şofer şi nevoile acestuia prin intermediul smartphone-urilor şi a dispozitivelor multimedia din casa acestuia.

Via | Autocar 

Comentarii (1)

  • o masina de clasa medie care va consuma mai putin decat o masina de oras. absolut superb
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru