Infiniti a prezentat primul sau hibrid la Geneva, M35 Hybrid

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.03.2010
Infiniti a prezentat primul sau hibrid, M35 Hybrid, in cadrul standului sau de la Salonul Auto de la Geneva.

Japonezii de la Infiniti au prezentat primul lor hibrid la Salonul Auto de la Geneva. Acesta este bazat pe noua serie M a acestora si este echipat cu un motor V6 de 3.5 litri si cu un motor electric de 67 CP si 270 Nm. Modelul M35 foloseste noul sistem Infiniti Direct Response Hybrid System, care foloseste doua ambreiaje si este cuplat la o transmisie automata cu sapte trepte.

Sistemul hibrid al lui Infiniti M35 foloseste cel de-al doilea ambreiaj pentru a decuplat motorul de la transmisie pentru a asigura o rulare cu frecare cat mai redusa atunci cand modelul nu accelereaza. Noua transmisie nu mai foloseste un convertor de cuplu, iar cei de la Infiniti pretind ca motorul raspunde mult mai repede la acceleratie gratie acestei modificari si eficienta este imbunatatita semnficativ.

Motorul care echipeaza acest hibrid ofera 316 CP si un cuplu motor de 360 Nm. Japonezii nu au folosit noul motor de 3.7 litri deoarece acesta nu era inca dezvoltat in momentul in care au inceput sa lucreze la M35 Hybrid. Diferenta de masa dintre noul M35 Hybrid si versiunea standard a lui Infiniti M este de 150 kilograme, iar cei de la Infiniti au anuntat ca pot elimina inca 30 de kilograme prin folosirea unor baterii speciale litiu ion, care sunt laminate.

Acest tip de baterie este racit mai usor decat unitatile conventionale si ofera o eficienta si longevitate mai mare. Cei de la Infiniti anunta ca un set de baterii ar trebui sa reziste circa 218.000 de kilometri inainte sa fie inlocuite.

Noul M35 Hybrid nu are electromotor pentru a porni propulsorul V6, ci foloseste direct motorul electric cu care este echipat. Acest lucru a adus cu sine o noua dificultate tehnica pentru inginerii japonezi, deoarece ambele ambreiaje trebuiau patinate simultan pentru a permite pornirea propulsorului V6 cu ardere interna prin ajutorul motorului electric de 67 CP. Infiniti M35 Hybrid este asteptat sa fie disponibil pe piata peste un an si va reprezenta circa 33% din vanzarile europene ale seriei M de la Infiniti. Japonezii se asteapta sa vanda 3.500 de unitati M in anul 2011.

Via | Infiniti

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru