Infiniti pregateste un sedan de lux si un hatchback electric

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 30.03.2009
Infiniti si-a anuntat oficial planurile pentru urmatorii cinci ani. Gama diviziei de lux se va imbogati cu mai multe modele noi pana in 2015.

Pentru a putea rezista pe un segment premium unde concurenta este acerba, Infiniti intentioneaza sa isi extinda gama in urmatorii cinci ani. Divizia de lux a celor de la Nissan se pregateste sa lanseze in perioada imediat urmatoare mai multe modele foarte importante in economia brandului.

Primul dintre acestea va fi un sedan de clasa medie care va tinti spre segmentul dominat in prezent de BMW Seria 5. Un posibil debut al modelului, care ar putea fi botezat cu indicativul M, este asteptat in cadrul Salonului Auto de la Geneva de anul viitor. Sub capota acestuia se va afla actualul motor V6 de 3.5 litri asistat probabil de un nou propulsor, tot cu sase cilindri, de 3.0 litri diesel.

Alaturi de sedanul M, Infiniti va pregati si un inlocuitor pentru SUV-ul QX56. Acesta va creste in dimensiuni si va fi destinat in special pietelor din Statele Unite si Rusia, pe Batranul Continent urmand sa ajunga doar prin comenzi speciale. Gama SUV-ului de lux va fi completata cel mai probabil si de o varianta cu sapte locuri.

In 2012, brandul japonez isi propune sa lanseze o limuzina care ar urma sa primeasca indicativul Q, dar si un inlocuitor pentru actuala generatie G37 care va fi cunoscuta publicului sub un alt nume.

Planurile abordarii segmentului destinat vehiculelor electrice nu au fost abandonate, Infiniti planuind sa dezvaluie in 2012 un rival pentru BMW Seria 1, alimentat cu baterii litiu-ion. Cel mai probabil, modelul va avea o propulsie posterioara sau chiar tractiune integrala.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru