Infiniti va prezenta la Geneva primul său model compact

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Infiniti va dezvălui la Salonul de la Geneva un concept coupe de dimensiuni mici care anticipează liniile de design ale primului model compact al diviziei japoneze de lux.

Infiniti caută să îşi extindă gama de produse premium cu un model compact, anticipat deja de presa de specialitate. Constructorul japonez lucrează în prezent la un concept capabil să anticipeze liniile de design ale viitorului hatchback, gata să fie expus în faţa publicului la începutul anului viitor, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Primele informaţii anunţă un compact cu trei uşi, cu alură de coupe, asemănător actualului Mercedes CLC, model ce urmează a fi scos din producţie de constructorul german. În condiţiile în care Alianţa Renault-Nissan a încheiat deja un parteneriat extins cu Mercedes, nu este exclus să asistăm la primul model Infiniti dezvoltat pe viitoarea platformă cu tracţiune faţă a noii generaţii A-Klasse.

Proiectul Infiniti prevede dezvăluirea unui concept la Salonul de la Geneva şi introducerea versiunii de producţei şase luni mai târziu, în cadrul Salonului de la Frankfurt, programat în toamnă.

Potrivit unor oficiali din cadrul Infiniti, conceptul care va fi expus la Geneva "va fi o apariţie specială şi destul de diferită.

Va fi o maşină mică, dar nu ceva ce poţi anticipa". Aceeaşi sursă a declarat că prototipul va fi foarte apropiat de versiunea de serie, ceea ce înseamnă că designul cu care vom face cunoştinţă la salonul elveţian, gândit de studioul Infiniti din Paddington, Londra, va fi o proiecţie fidelă a ceea ce vom vedea pe stradă. 

via | autocar

Comentarii (2)

  • high class
    superb!
    7 2
  • oh, goody....abia astept...motorizarea va fi 2l turbo de la mercedes, care oricum e programata pt alte modele infiniti. ar fi frumos si 3.7-le sase regaseasca...caci 2.5-ul ar fi useless in conditiile 2.0 kompresor
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru