Salonul Auto de la Frankfurt 2013

Infiniti Q30 Concept - prima imagine a viitorului model compact

Publicat Marti, 27.08.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 2
Infiniti Q30 Concept - prima imagine a viitorului model compact - Poza 1
Infiniti a publicat astăzi prima imagine oficială a noului Q30 concept, prototip aşteptat în toamnă la Salonul Auto de la Frankfurt. Conceptul anticipează primul model compact din istoria Infiniti.

După schiţa publicată la începutul lunii, Infiniti revine astăzi cu prima imagine a conceptului Q30, programat să debuteze luna viitoare, în data de 10 septembrie, cu ocazia primei zile a Salonului Auto de la Frankfurt.

Pentru cei care nu sunt familiarizaţi cu noua nomenclatură Infiniti, precizăm că noul Q30 Concept este promotorul viitorului model compact al japonezilor. În comunicatul oficial care însoţeşte imaginea, Infiniti susţine că „noul Q30 nu este un coupe, nici un hatchback şi nici un crossover. Este o fuziune a celor trei tipuri de caroserie”.

Noul Q30 nu este un coupe, nici un hatchback şi nici un crossover. Este o fuziune a celor trei tipuri de caroserie.

Infiniti
Comunicat oficial
Destinat publicului tânăr, compactul premium vrea să facă o impresie bună în segment, mizând pe un design îndrăzneţ şi pe o serie de tehnologii noi, introduse în premieră în această clasă.

Potrivit unor informaţii preliminare, Q30 va beneficia de platforma cu tracţiune faţă MFA, folosită deja de Mercedes pentru a da naştere unor modele de succes ca A-Klasse, B-Klasse, CLA şi, posibil, GLA.

Platforma va permite instalarea unui sistem de ajustare a gărzii la sol, care să facă din Q30, fie un sportiv, fie un off-road-er.

Versiunea de serie este aşteptată în doi ani, mai exact în 2015. fiind deja confirmată pentru producţie în cadrul uzinei din Sunderland, Marea Britanie. În prezent, aici iau naştere aproximativ 500.000 de maşini anual, urmând ca această valoare să crească cu 10% în următorii ani. 


Comentarii (2)

  • O alternativa mult mai buna la BMW seria 1 , clar !
    8 1
  • Vasilica
    Acest concept ??!!Clar este cea mai buna alternativa!! Mai bine un concept decat o masina existenta pe piata ......INGAAAINGAAAAA
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru