Salonul Auto de la Frankfurt 2013

Infiniti Q30 Concept - debut mondial la Frankfurt pentru viitorul model compact al japonezilor

Publicat Joi, 08.08.2013
de Bogdan Mirică
Comenteaza 2
Infiniti Q30 Concept - debut mondial la Frankfurt pentru viitorul model compact al japonezilor - Poza 1
Infiniti va dezvălui în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt conceptul Q30. Acesta anticipează viitorul model compact al japonezilor, destinat a se bate cu Audi A3 şi BMW Seria 1.

Urmareste Automarket
Infiniti a anunţat că se va folosi de ediţia de anul acesta a Salonului Auto de la Frankfurt pentru a dezvălui un concept nou, botezat Q30. După cum o sugerează şi numele, adaptat noii nomenclaturi Infiniti, prototipul anticipează lansarea unui model compact, primul din istoria brandului japonez. Conceptul îşi propune să ducă mai departe valorile brandului, mizând pe un design care va întoarce capetele şi pe o calitate superioară a materialelor.

Atunci când vezi un ghepard alergând nu ai cum să nu observi profilul lor atletic şi linia subţire a corpului.

E ca şi cum ar pluti. Aceasta este senzaţia pe care o ţintim şi noi cu prototipul Q30.

Alfonso Albaisa
directorul de design Infiniti
Q30 este continuarea firească a filosofiei de design introdusă de fratele mai mare, Q50, fără a uita însă de influenţele unor concepte mai vechi, cum sunt Essence, Emerg-e şi Etherea. Alfonso Albaisa, omul care conduce departamentul de creaţie Infiniti, a declarat: „Q30 este un concept ascuţit, cu forme capabile să te seducă. Atunci când vezi un ghepard alergând nu ai cum să nu observi profilul lor atletic şi linia subţire a corpului. E ca şi cum ar pluti. Aceasta este senzaţia pe care o ţintim şi noi cu prototipul Q30.”

Conceptul Q30 se pregăteşte să dea naştere unei compacte premium care se va duela cu BMW Seria 1, Audi A3 şi Mercedes A-Klasse. Modelul va fi, totodată, şi primul produs realizat sub atenta îndrumare a lui Sebastian Vettel, directorul diviziei de performanţă Infiniti. După ce şi-a pus uşor amprenta şi asupra noului Q50, triplul campion mondial de Formula 1 se va implica încă de la început în dezvoltarea compactei care promite un comportament dinamic de invidiat.

via Infiniti


Comentarii (2)

  • razvan magureanu
    Ionut Gheorghe fost la Nissan este managerul de produs la masina asta. cred ca stie mai multe.
    5 0
  • linii si curgere fluenta intr-un fel asemanatoare cu DeZir de la Renault DeZir, chiar si cu conceptul Duster, linii mai alungite
    curios lucru ce-o iesi, cu materiale mai acatarii si niscai motorizari/suspensie decenta pt categoria la care aspira.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru