Rivalul Infiniti pentru BMW Seria 1 şi Audi A3 ajunge în 2014

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 11.05.2012
Viitorul model compact Infiniti va fi lansat pe piaţă în 2014. Japonezii au încheiat deja o înţelegere cu Magna Steyr pentru a produce modelul în Austria.

Infiniti a semnat săptămâna aceasta o înţelegere nouă cu austriecii de la Magna Steyr. Uzina din Graz va fi responsabilă pentru producţia unui viitor model Infiniti, foarte important în evoluţia brandului premium pe piaţa europeană.

Este vorba despre compactul premium ce se va bate cu nume sonore ca Volvo V40, Audi A3 şi BMW Seria 1. Potrivit oficialilor Infiniti, noul membru al familiei va debuta în anul 2014 şi va fi un produs orientat cu precădere către piaţa Europei de Vest.

Andy Palmer, şeful Infiniti, a declarat: "Acest nou model constituie o importantă oportunitate pentru noi în încercarea de a câştiga clienţi pe o piaţă atât de dezvoltată cum este cea a Europei de Vest. Suntem extrem de mulţumiţi că vom demara acest proiect alături de profesioniştii de la Magna Steyr."

Deşi nu a vrut să dea detalii despre viitorul compact premium, Infiniti a recunoscut că prototipul Etherea, expus anul trecut la Salonul de la Geneva, anticipează uşor direcţia viitoare a întregului brand.

Indiferent de cât de mult va prelua compactul din conceptul Etherea, un lucru este cert.

Rivalul lui BMW Seria 1 şi Audi A3 va fi dezvoltat pe platforma MFA cu tracţiune faţă a celor de la Mercedes, folosită deja pe noua generaţie A-Klasse. Împrumutarea platformei este rodul colaborării legate de alianţa Renault-Nissan şi Mercedes.

via l carscoop

Comentarii (3)

  • nu-i cam tarziu?
    8 14
  • @ian
    de ce sa fie prea tarziu? pentru cine?
    12 6
  • tare miscare
    in acest fel, mercedes va avea vanzari mai mari pe platforma a1decat bmw seria 1sau audi a3
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru