Infiniti vrea să-şi tripleze vânzările până în 2016

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 20.09.2011
Infiniti vrea să vândă 500.000 de unităţi pe an până în 2016 şi să atingă o cotă de piată de 10% din segmentul premium. Modelul lor de segment C va fi piatra de temelie a acestui plan.

Marca Infiniti pregăteşte un asalt asupra segmentului premium, ţintind o cotă de piaţă de 10% în termen de cinci ani. Pentru a realiza acest obiectiv îndrăzneţ, cei de la Infiniti trebuie să-şi tripleze vânzările, pentru a urca de la 170.000 de unităţi la 500.000 de unităţi pe an. Japonezii sunt încrezători, deoarece pregătesc o serie de modele noi în următorii cinci ani, unele dintre ele urmând să fie mai accesibile. Cel mai accesibil Infiniti de pe piaţă va fi prima compactă a mărcii, inspirată de Etherea, model care nu are încă un nume, dar despre care se ştie că va beneficia de o platformă cu tracţiune faţă.

Andy Palmer, şeful departamentului de planificare şi comunicare de la Infiniti, a dezvăluit faptul că marca japoneză va debuta pe numeroase pieţe în curând. Practic, până în 2016, Infiniti va lucra pe 70 de pieţe. În prezent, constructorul japonez lucrează doar cu 38 de pieţe, de unde şi volumul redus al vânzărilor în raport cu rivalii.

Odată ajunşi pe pieţele noi, cei de la Infiniti vor trece prin aceeaşi fază de acomodare pe care au întâmpinat-o în Europa, în 2008, la debutul pe Bătrânul Continent.

Problema mărcii japoneze a fost de recunoaştere în rândul clienţilor, celelalte mărci de lux din Europa fiind deja cunoscute de public. Tocmai de aceea, Infiniti a semnat un parteneriat de imagine cu Sebastian Vettel şi cu Red Bull Racing, ceea ce îi va ajuta pe japonezi să-şi mărească "vizibilitatea" pe piaţa europeană. Parteneriatul cu Red Bull Racing va fi mai strâns în viitor, echipa de Formula 1 urmând să-i ajute pe cei de la Infiniti la dezvoltarea modelelor noi, în special pentru versiunile echipate cu sisteme de propulsie hibridă.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • daniel
    Grila
    asa-i ce seamana grila cu modelele noi Lexus?
    1 2
  • grigore
    triplu
    adica in loc de doua masini pe an vor sa vanda 6!
    Bafta!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru