Infiniti vrea trei modele noi: un electric, un SUV si un rival pentru A3

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 11.05.2010
Infiniti planuieste sa dezvolte in viitorul apropiat trei noi model in gama sa: un SUV entry-level, un hatchback rival pentru Audi A3 si un model electric alimentat de baterii.

Pentru a putea supravietui pe segmentul premium, Infiniti are nevoie de noi modele, capabile sa atraga un public ceva mai numeros, cu nevoi diferite. Japonezii sunt constienti de tendinta pietei si intentioneaza sa exploateze potentialul actual al brandului, precum si noul parteneriat cu Daimler.

Drept pentru care, in viitorul apropiat vom vedea trei noi membri in interiorul gamei Infiniti: un hatchback premium, un model electric bazat pe Nissan Leaf si un SUV entry-level.

Primul nou venit in gama japonezilor va fi un rival pentru BMW Seria 1 si Audi A3, dezvoltat pe viitoarea platforma cu tractiune fata a celor de la Mercedes. Nemtii o vor folosi la randul lor pentru viitoarea generatie A-Klasse. Cel mai probabil, platforma va fi folosita si pentru SUV-ul entry-level, de mici dimensiuni.

Derivatul premium al electricului Leaf ar urma sa fie si el confirmat de catre oficiali in viitorul apropiat, Nissan intentionand sa isi justifice cat mai rapid costurile inghitite de dezvoltarea modelului electric, a platformei acestuia si a bateriilor.

Potrivit unor surse neoficiale, modelul diviziei premium ar urma sa difere doar din punct de vedere estetic si calitativ de cel Nissan, trenul de propulsie urmand sa fie identic.

Parteneriatul cu Daimler le va aduce celor de la Infiniti posibilitatea de a folosi in viitor propulsoare cu patru cilindri, diesel sau benzina. Momentan, japonezii pun la dispozitie motoare pe benzina V6 si V8, precum si un diesel tot cu sase cilindri in V, lansat de curand si asteptat pe majoritatea modelelor din gama.

Surse neoficiale sustin insa ca primul model al diviziei de lux Nissan, capabil sa preia motoare V6 si V8 din curtea Mercedes, ar putea fi doar un model de lux, un urmas al sedanului G.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru