Informaţii despre cel mai mic Mini, versiunea de serie a lui Rocketman

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 19.05.2011
Mini Rocketman, conceptul expus anul acesta la Geneva, va avea o versiune de serie, care va aminti tuturor de legendarul Mini al anilor '60.

După ce a testat reacţia fanilor la un model de dimensiunile primului MINI cu conceptul Rocket, expus la Salonul de la Geneva, constructorul britanic se pregăteşte să aducă pe piaţă versiunea de serie a viitorului său entry-level.

Modelul derivat din Rocketman va fi cu doar 40 de cm mai lung decât Mini-ul original al anilor '60. Chiar şi aşa, modelul va folosi inteligent tot spaţiul interior, fiind capabil să transporte chiar şi patru persoane. Cu toate acestea, pasagerul din spatele şoferului nu va putea călători pe distanţe lungi. Pentru a oferi mai mult loc, volanul şi panoul instrumentelor de bord va putea fi ajustat şi în adâncime.

Modelul va prelua de la conceptul Rocketman şi portbagajul cu dublă funcţie, accesat cu ajutorul hayonului. Ceea ce nu va ajunge pe versiunea de serie este acoperişul vitrat, acesta urmând să fie înlocuit cu unul din metal.

Un interviu cu Ian Robertson, directorul de vânzări BMW, a dezvăluit faptul că tehnologia viitorului i3 va fi extinsă la nivelul întregului grup.

Ceea ce înseamnă că am putea vedea pe mezinul familiei Mini structura lui i3, care include o celulă de siguranţă din fibră de carbon, ataşată unui şasiu din aluminiu.

Sub capotă, Mini va folosi noua generaţie de motoare cu trei şi patru cilindri dezvoltată în prezent în laboratoarele BMW. Nu este exclusă nici versiunea electrică, având în vedere posibila înrudire cu i3.

via | autoexpress

Comentarii (2)

  • tomita
    in final. MINI. ca pana acum bmw a produs orice altceva dar nu mini.
    mini mare, mini si mai mare (clubman) mini cu 4 usi (countryman) mai nou mini coupe (loool)
    MINI inseamna buburuza asta care vor sa o produca acum, frate
    9 4
  • daniel
    un mini MINI
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru