Informaţii despre noua generaţie Mercedes R-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 28.10.2010
În ciuda speculaţiilor, Mercedes R-Klasse va avea un succesor, aşteptat pe piaţă în 2014. Modelul va prelua platforma viitorului E-Klasse.

Deşi s-a vorbit mereu de succesul îndoielnic al modelului R-Klasse, Mercedes nu va renunţa la monovolumul de lux în anii următori. Oficialii constructorului german au votat deja proiectul de dezvoltare al generaţiei viitoare R-Klasse, care va suferi modificări majore, comparativ cu actualul model.

Prima noutate de ordin tehnic va fi împrumutarea platformei viitorului E-Klasse şi renunţarea la suportul actual, derivat din platforma lui ML. Viitoarea generaţie, programată să îşi facă debutul în 2014, ar putea fi astfel capabilă să ofere o variantă cu ampatament mărit şi să spere totodată la o răsturnare a evoluţiei vânzărilor. Platforma nouă va permite folosirea unui sistem de tracţiune integrală 4Matic, însă R-Klasse va putea fi comandat şi doar cu propulsie posterioară.

Viitorul R-Klasse va evolua şi în materie de design, oamenii de creaţie din Stuttgart urmând să se orienteze către linii mai dinamice, similare cu cele ale unui break sportiv.

Look-ul monovolmului va fi anticipat de viitoarea generaţie E-Klasse, care se va lansa cu numai şase luni înainte de venirea noului R-Klasse. Familistul de lux se va poziţiona deasupra lui E-Klasse Station Wagon, diferenţa de preţ dintre cele două modele urmând să fie de aproximativ 2500 de euro.

La interior, Mercedes va păstra cele trei rânduri de scaune, însă, la cerere, constructorul german poate oferi numai patru locuri, cu un spaţiu interior mai mult decât generos, garantat de ampatamentul de aproximativ 3005 mm. Confortul interior va fi asigurat de un acoperiş panoramic, de scaune individuale şi de echipamente din segmentul premium.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • ampatament de 305cm cred ;)
    ( va rog sa stergeti asta... indiferent daca am sau nu dreptate :P)
    2 4
  • @automarket...
    poate 305 mm
    0 14
  • george
    DA-TI DOUA PALME
    @ edi80

    305 mm inseamna 30.5 cm sau 0.305 metri. Adica vrei sa spui ca distanta dintre roata din fata si cea din spate e mai mica decat diametrul unei roti? Trebuie sa fie tare penibila masina aia...Cam ca tine...
    14 1
  • la fel de urata
    Tot nu se lasa de prostii: dupa ce prima generatie de R-Klasse a fost un fiasco total ( se adresa patronilor corpolenti cu varste intre 65-75 ani, si arata ca o balena esuata la mal ); acum incearca din nou aceeasi reteta de esec

    Mercedes poate face masini foarte frumoase, dar si foarte urate
    0 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru