Informaţii noi despre viitoarea generaţie a lui Mercedes SLK

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 20.11.2010
Constructorul german Mercedes-Benz va lansa cea de-a treia generaţie a lui SLK în luna ianuarie a lui 2011. De asemenea, oficialii nemţi au oferit detalii despre sistemele de siguranţă cu care va fi dotat viitorul roadster.

Oficialii Mercedes au anunţat că viitoarea generaţie a lui SLK va face cunoştinţă cu publicul în luna ianuarie a anului viitor. Mai mult decât atât, reprezentanţii germanilor au oferit o mulţime de detalii despre noile sisteme de siguranţă pe care noul SLK le va avea în echiparea standard.

"Attention Assist", este un sistem care monitorizează starea conducătorului auto, fiind implicaţi peste 70 de parametri, printre care şi somnolenţa sau neatenţia şoferului. Un alt sistem de siguranţă de care noul SLK va beneficia este "Adaptive Brake Lights".

Sistemele "Distronic Plus" şi "Pre Safe" lucrează în tandem pentru a anticipa un eveniment rutier nedorit. Acestea monitorizează în permanenţă parametrii drumului şi comportamentul celorlaţi participanţi la trafic, iar în momentul în care sunt detectate situaţii limită, sistemul pregăteşte automobilul pentru un eventual impact.

De asemenea, cea de-a treia generaţie a lui SLK va dispune în echiparea standard de sistemul "Intelligent Lighting System" şi de tehnologia "Speed Limit Assist".

Aceasta din urmă detecteză limita de viteză prin intermediul unei camere video capabilă să "citească" semnele de circulaţie. De asemenea, noul SLK va dispune şi de sistemul de siguranţă pasiv ce protejează pietonii în eventualitatea unui impact frontal. Acesta are ca scop ridicarea capotei cu 85 mm în cazul impactului cu un pieton.

Pentru început, Mercedes va oferi publicului două versiuni de motorizare. Prima dintre acestea, SLK250, va dispune de propulsorul de 1.8 litri cu patru cilindri care produce 201 cai putere. Cea de-a doua versiune este SLK350. Aceasta va beneficia de serviciile unui agregat V6 de 3.5 litri cu injecţie directă care va dezvolta până la 301 cai.

Via | Mercedes

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru