Informaţii proaspete despre viitorul Volkswagen Lupo

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 15.06.2010
Volkswagen va aduce pe piaţă în 2012 un urmaş al vechiului Lupo, un model de clasă mini, derivat din conceptul Up!, prezentat în 2007. Modelul de oraş va oferi motorizări diesel şi benzină cu trei cilindri.

Esential

600.000 de unităţi Lupo îşi doreşte să vândă pe an Volkswagen.
345 de centimetri va măsura în lungime viitorul Lupo.

După o perioadă în care s-a aşternut praful pe planurile de dezvoltare ale unui urmaş pentru vechiul Lupo, noi informaţii despre modelul mini ies la suprafaţă. Surse neoficiale susţin că Volkswagen va lansa chiar anul viitor un nou Lupo, identificat de publicul larg cu versiunea de producţie a conceptului Up!, prezentat în 2007 la Frankfurt.

Modelul de serie va fi un mignon cu numai trei uşi, care va măsura aproximativ 345 de cm. Gama de motorizări va include mai multe motoare mici de nouă generaţie. Dintre acestea amintim unitatea cu trei cilindri de 1.0 litri, capabilă să ofere 60 de cai putere. Va exista şi un 1.0 TSI de patru cilindri, care oferă 85 de cai putere, un consum redus şi emisii scăzute. Pentru cei care vor şi o versiune diesel, Volkswagen va propune un TDI cu trei cilindri, de 1.2 litri şi 75 de cai putere.

Cu un preţ de pornire de minim 8500 de euro, constructorul din Wolfsburg se aşteaptă ca vânzările să atingă o cotă de 600.000 de unităţi pe an.

Gama viitorului Lupo ar urma să se lărgească în 2015 cu o variantă cu cinci uşi, descendentă a conceptului Space Up!, care se va numi cel mai probabil Lupo Plus.

Un an mai târziu, Volkswagen va dezvălui şi E-Lupo, o versiune electrică, anticipată de conceptul E-Up!, prezentată anul trecut la Salonul de la Frankfurt.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru