Instructorii auto din Marea Britanie renunţă la Fiat 500 în favoarea lui Opel Corsa

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 13.10.2010
BSM, cea mai mare şcoală de şoferi din Marea Britanie, va renunţa la Fiat 500 de anul viitor în favoarea lui Vauxhall Corsa. Aproximativ 30.000 de absolvenţi şi-ar putea cumpăra o maşină diferită după ce îşi iau permisul graţie acestui parteneriat.

Esential

70 la sută din absolvenţii şcolilor de şoferi din Marea Britanie îşi cumpără o maşină indentică cu cea pe care au învăţat să conducă.
43.4 la sută din flota BSM era reprezentată de Fiat 500, dar va fi reprezentată de Vauxhall Corsa din 2012.

La puţin peste un an de la semnarea partneriatului cu italienii de la Fiat, British School of Motoring a decis să rezilieze contractul respectiv şi să semneze cu cei de la Vauxhall. Mai precis, cele 3.250 unităţi Fiat 500 care erau folosite de cei de la BSM pentru instructajul viitorilor conducători auto vor fi înlocuite de Vauxhall Corsa, echivalentul britanic al lui Opel Corsa. La vremea semnării parteneriatului precedent, cei de la BSM le ofereau clienţilor care absolveau examenul de permis de conducere pe un Fiat 500 o reducere de 500 de lire sterline la achiziţia unui asemenea model.

În fiecare an, circa 130.000 de cetăţeni ai Marii Britanii absolvesc cursurile de şofat ale BSM. Peste 70% dintre aceştia sunt tentaţi să îşi cumpere un model identic cu cel pe care au învăţat să conducă. Tocmai de aceea, semnarea unui parteneriat cu cei de la Fiat a fost considerat ca fiind o lovitură sub centura celor de la Vauxhall, deoarece colaborau cu cei de la BSM de peste 16 ani.

Problema instructorilor auto de la BSM a fost că modelul Fiat 500 este prea mic pentru gustul lor. Şeful BSM a declarat că a primit "un mesaj clar" atât din partea instructorilor, cât şi din partea clienţilor că trebuie să se întoarcă la modelul Corsa, deoarece acesta este preferatul ambelor părţi.

Schimbul de maşini va începe în martie 2011 şi va fi completat până la sfârşitul anului.

Via | Autocar 

Comentarii (2)

  • tomita
    vrajali de de claratii oferite de seful bsm.
    este cat se poate de clar ca vauxhall a venit cu o oferte de nerefuzat care compenseaza cu vf si indesat si penalitatile pt fiat pt rezilierea contractului mai devreme...
    2 5
  • si eu tot pe corsa am facut :D
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru