Ipoteze de design: Seat Bolero, un Audi A4 mai ieftin?

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.02.2008
Seat intentioneaza sa lanseze in aceasta toamna un sedan clasic pur capabil sa inlocuiasca actualul Toledo.

Esential

2009 este anul in care va debuta versiunea de serie a modelului Audi A1.
15 modele vor alcatui gama Seat pana in 2012.

Zilele trecute va anuntam ca SEAT promite o revolutie in gama sa de modele, noutatile urmand sa debuteze chiar la sfarsitul acestui an. In acest moment, Seat activeaza pe trei segmente de piata cu sapte modele, insa, pana in 2012, spaniolii viseaza la 15 modele capabile sa atace opt categorii ale pietei auto mondiale.

Printre acestea se va numara si mult asteptatul sedan Bolero care va avea la baza actualul Audi A4. Automarket a incercat sa anticipeze intentiile constructorului spaniol si va ofera astazi in exclusivitate o prelucrare digitala a cum va putea arata viitorul sedan Bolero.

Intentia constructorului spaniol de a inlocui actualul mutant Toledo cu un sedan clasic este mai veche si a fost confirmata si de oficialii uzinei din Martorell. Noul Bolero, va fi construit pe platforma actualului Audi A4, ceea ce inseamna ca va utiliza motoarele existente pe modelul german si sistemul de tractiune integrala Torsen.

Se pare ca si look-ul noului sedan va fi derivat din cel al corespondentului german, viitorul Bolero urmand sa fie de fapt un Audi A4 restilizat, asezonat cu numeroase elemente de design, specifice marcii latine. Desi vor fi plasate pe acelasi segment de piata, cele doua modele nu vor tinti un public identic, Bolero fiind de fapt versiunea mai ieftina a modelului A4.

 

Audi A1 Cabrio 

Despre viitorul ucigas de Mini, pe care Audi il pregateste in mare taina, s-au scris multe.

Constructorul german a infirmat si a confirmat asteptarile multora la Tokyo cand a prezentat noul concept A1 Shooting Brake, din care se va inspira versiunea de serie a modelului de clasa mica.

Audi nu se va rezuma insa doar la atat si va lansa probabil mai multe variatii ale modelului de serie, dintre acestea cea mai probabila fiind o varianta cabrio. Constructia viitorului model se bazeaza pe platforma noului Polo si a lui Golf VI, modele care vor fi lansate in curand.

Pentru inceput, micul A1 va dispune de motoare FSI si TDI, care vor fi urmate de o varianta TSI mai avansata. Varianta cabrio, care va debuta la scurt timp dupa modelul de serie, va oferi in mod sigur patru locuri. Lansarea masinii, care nu va avea si o versiune quattro, este asteptata cel mai probabil la Salonul Auto de la Frankfurt din 2009.

 

Mercedes CL 

Actuala generatie a modelului Mercedes CL se remarca prin dimensiuni extrem de mari pentru un coupe. Vorbim despre o lungime de 5070 mm, o latime de 1870 mm si o inaltime de 1420 mm. Coupe-ul de top al gamei Mercedes are nevoie de o improspatare a designului, lucru asteptat in viitoarea generatie a modelului.

Cu ajutorul designerului de casa, Andrei Avarvarii, Automarket incearca sa va propuna un rendering care ar putea intruchipa viitorul CL.

De la prima vedere putem spune ca marea noutate adusa o gasim in forma blocurilor optice, desprinse parca din conceptul F700.

In plus, viitoarea generatie a modelului CL cuprinde noutati semnificative la capitolul aerodinamica. Grila frontala pastreaza in linii mari aceleasi caracteristici. Mult mai vizibile sunt modificarile aduse spoiler-ului din partea frontala care incorporeaza prize de aer mult mai mari.

Caracterul agresiv este subliniat prin intermediul liniilor ascutite, care domina forma barei frontale si pe care le gasim si in designul oglinzilor retrovizoare. Accentuarea functiilor aerodinamice este vizibila si in cazul pragurilor laterale, mult mai expresive in cazul viitorului CL.

Ramane de vazut modul in care Mercedes va alege sa trateze noua generatie a coupe-ului CL: va opta pentru un design revolutionar, extrem de agresiv, sau se va orienta spre o cuminte adaptare a actualelor linii imbatranite.

Taguri: A1, Audi, Bolero, CL, Mercedes, Seat

Comentarii (26)

  • marean
    bolero
    seat BOLERO???? FOARTE TAREE FRATE ERA SI TIMPUL SA ATACE SEGMENTUL!!
    0 0
  • ...
    alta tinichea de la seat
    0 0
  • Unde vedeti asemanarea intre bolero si a4?? daca este vreo asemanare, inseamna ca incep sa vad rau de tot!!
    0 0
  • vulpoi
    .....
    Radule, cand o sa ai onoarea sa conduci un seat, atunci sa faci remarci. "Tinichea" esti tu cu ideile tale loganistice! Vulpea care nu ajunge la struguri zice ca sunt acri!
    0 0
  • indeed
    RADU
    Asa-i! Adevarat vulpoi!
    0 0
  • Virgil
    De acord Tinichea! Hi hi!
    Il sustin si eu pe radu :)! Tinichea!Cel putin in comparatie cu Audi!Si pentru cei cu remarci "loganistice": am Audi de cativa ani,(chiar A4) am mers si cu Seat. NU SE COMPARA!
    0 0
  • mda
    ce bine merge copy-paste pe aici Audi A4 pentru popor... noul Seat BoleroDin 2009 Seat va inlocui actualul mutant Toledo cu un sedan clasic, un adevarat urmas spiritual al vechiului model. Noul Toledo, intitulat Bolero, va fi construit pe platforma actualului Audi A4, ceea ce inseamna ca va utiliza motoare dispuse longitudinal si, optional, sistemul de tractiune integrala Torsen. Se pare ca si look-ul noului sedan va fi derivat din cel al modelului german, viitorul Bolero va fi un Audi A4 restilizat, asezonat cu numeroase elemente de design specifice marcii latine. Avand in vedere ca A4 va fi inlocuit in aceasta toamna, nu va exista riscul unei canibalizari intre modelele Audi si Seat, Bolero devenind un fel de A4 refurbished, oferit la un pret accesibil. © 2007 Twisted Minds (the1)by the1, Thursday, 29 March 2007 18:42, Comments(0) aici e link :http://www.twisted-minds.com/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=14nea virgil,la diferenta de pret intre A4 si Toledo nu ti se parea normala si o diferenta de calitate? si A4 al tau e o tinichea in comparatie cu altele,nu crezi?
    0 0
  • Dragos
    SEAT
    Pt. Radu: daca ne-am lua toti dupa tine am ajunge niste snobi. Tinicheaua aia de care vorbesti tu dupa parerea mea va avea un succes enorm avand in vedere designul si tehnologia inglobata in acest model. Oricum Bolero arata f bine , cel putin asa reiese din imaginea de mai sus.Un lucru vreau sa mai adaug : nu suntem toti la fel iar in consecinta fiecare isi va alege autoturismul in functie de nevoile personale.
    0 0
  • Doru C.
    Audi?
    trebuia sa puneti unAudi ce nu este decapotabil ! pt a se vedea asemanarea mai bine ... of, ce oameni de marketing aveti ...
    0 0
  • unu cu seat...
    ptr. destepti!!!!
    Ptr desteptul de RADU si specialistul de VIRGIL...duceti-va fratilor la TOP GEAR si angajativa acolo daca sunteti asa de priceputi... Are SEAT vreo masina SEAT de clasa A4 si nu stiu eu????...Abia atunci mai discutam INTELIGENTULE.... Iar ala cu tinicheaua ....sigur umbla cu un OPEL ASTRA de prin 1995...Mai bine lasati-ne fratilor si vedeti-va de treaba daca sunteti batuti in cap... DA...Sigur ca am SEAT. Am un LEON SPORT-UP, 2.0TDI\140cp. La 15500Km am facut un tuning asa la misto si am plus 35 cp...Dotari ce sa zic nota 10.... Am zis asta asa ca sa moara de CIUDA deteptul de RADU si inteligentul de VIRGIL>>>HA HA HA
    0 0
  • Victor
    Unii au probleme mari la ce scriu pe aici. In fine. "Toledo, intitulat Bolero, va fi construit pe platforma actualului Audi A4, ceea ce inseamna ca va utiliza motoarele existente pe modelul german si sistemul de tractiune integrala Torsen. ". Daca va fi asa cum scrie acolo, vom avea un A4 mai ieftin. Oricum cred ca va avea succes deoarece Seat nu sunt masini slabe. Asteptam rezultatul care cred ca va fi placut. Numai bine!
    0 0
  • Cosmin
    voi vorbiti serios?
    ma refer la tipu care a spus urmatoarele:"trebuia sa puneti unAudi ce nu este decapotabil ! pt a se vedea asemanarea mai bine ... of, ce oameni de marketing aveti ..." fratele meu tu nu citesti articolul inainte sa dai un comment??si de unde stiti voi aia care ati zis ca nu se compara seat cu audi??ati condus careva modelu bolero???ziceti-mi si mie ca vreu si eu un drive-test??poate leonul sau cordoba nu se compara cu un A4 ,dar bolero daca va fi facut pe acceeasi platforma cu A4 asta inseamna ca doar partea de design difera radical,in rest.........
    0 0
  • alt CL ?!?
    ba tata, reveniti-va! CL-ul actual de-abia a iesit pe piata, pai e o carca de vreme pana la urmatorul model. in plus e gandit ca un coupe mare, asta e menirea lui, clasa lui, numai inventati voi! cel mai ABSURD mi se pare faptul ca imaginea e creeata/gandita de voi dupa care aruncati cea mai monumentala prostie: "forma blocurilor optice, desprinse PARCA din conceptul F700"! pai baaaaaaaaaai nene va uimeste si pe voi ceea ce ati creeat sau ce ? incredibil!!!!
    0 0
  • si mie mi au sters commentu cand am zis ca sunt commenturi de c***t de la oameni de c***t..:)asta e adevaru:P
    0 0
  • cristian
    platforma
    E normal sa fie ceva mai ieftin deoarece din cate stiu eu se va folosi vechea platforma a lui a4. Seatul este o masina cu tenta sportiva deci automat nu va concura cu confortul din a4.
    0 0
  • Kolegu
    Tinichele
    Nu stiam ca o marca precum Seat a devenit tinichea... poate doar in ochii unui tractorist care nu are nicio treaba cu lumea auto si nici macar lumea in care traim.... Referitor la Bolero ... masina din imagie este prelucrata in Photoshop se vede foarte bine ca este un A4 cu "mecla" a la Seat... Tinichea este Audi S5 in comparatie cu BMW M3 ntz ntz ntz :))))
    0 0
  • ortizz
    mari dobitoci ...
    tinichea ?? seat ?? cand te face lumea tractorist prietene nu mai rade ca nu te lauda nimeni !! si cand o sa ajunga seat o marca de "tinichea" o sa aflam si noi ... inaintea ta !! :))
    0 0
  • cineva
    mai tinichelelor
    mai tinichelelor care postati pe aici..... voi nu vedeti care e titlu ???? "IPOTEZE DE DESIGN"... ce va apucati sa comparati niste ipoteze ????alo ??
    0 0
  • Suntetzi siguri?
    Bah bajetzi..eu nu am avut onoarea sa conduc Seat, am mers doar in dreapta iar asta nu conteaza. Ideea e ca am avut A4 (fabricatzie 2005) pana in octombrie anul trecut. Urcatzi-va intr-o Honda Civic shi nu o sa mai vretzi masina ca Audi sau altele din concernul ala. Cat despre poza pe care au afisat-o, nush cum sa spun dar e o combinatzie Photoshop-ista de Audi cu bot de Seat shi daca ma uit mai bine, cam aduce putzin shi cu BMW la mecla. Fara suparare dar eu cand conduc nu stau pe capota sa imi admir botul masinii shi nici nu ma incanta turmele de puradei in parcare care se lipesc de geamuri sa vada "ceasurile" de la bord si sa strige in cor "oaaaaa!!!". Chiar vreau sa vad cand o sa combine doua marci conceptele shi vor fi ambele dispuse la niste compromisuri. Adik nu stiu daca Audi ar accepta o alura de Seat pe masina lor sau invers....Fiecare are cateva trasaturi aparte la care nu va renuntza usor..PAREREA MEA shi scuze de polologhia asta
    0 0
  • cristi
    seat bolero
    frumoasa masina, pacat de reporterii astia neinformatidaca masina e construita pe platforma de A4 atunci motorul e asezat longitudinal, deci nu utilizeaza "sitemul" torsen (care de fapt e numele tipului de diferential utilizat de grupl VW-AUDI pt modelele cu motoare dispuse transversal) ci va utiliza sitemul quatro... mai citit si voi inainte sa prostiti lumea
    0 0
  • cristi
    seat bolero
    si inca ceva : platforma modulabila de la audi (care e utilizata si pt A4) e prea scumpa pentru a fi utilizata si de seat, deci sigur va fi utilizata platforma golf VI (adica platforma de golf V revizuita si adaugita) si poate intr-o versiune mai lunga (asa cum e vw passat actual - platforma de golf V modificata)inca o data pt autorul articolului: informeaza-te bine inainte sa mai scrii ceva, ca te mai crede lumea si te mai si crede, pt ca cica esti reporter auto...nu mai comparati A4 cu seat pt ca nu sunt in aceasi clasa, macar daca vreti sa facti o comparatie obiectiva puteti sa comparati A3 cu leon (amandoua generatiile) si o sa vedeti ca nu exista diferente de comportament rutier si raspuns al motorului (macar pe diesel)
    0 0
  • Audilxr
    Nu comparati
    cred ca nu este cazul sa comparam audi cu seat sau audi cu alte marci..fiecare este creat pt un anumit segment de piata si fiecare are bune si rele cat despre seat nu am condus da cred ca se conduce bine mult mai bine decat LOGANUL majoritatii care isi dau cu parerea pe aici
    0 0
  • cristi
    seat bolero
    eu am si seat toledo 2002 si logan 2004 si doblo 2006 (si sunt toate proprietatea mea) si sincer sunt multumit de amandoua, nu mai blamati atat loganul doar pt ca este dacie si voi sunteti snobi, se comporta mult mai bine ca un polo sau fiesta, iar motoarele benzina cu 8 supape sunt mult mai fiabile decat multe din masinile pe care le aduleaza multi din simplu motiv ca se bazeaza pe solutii simple si testate in timp
    0 0
  • cristi
    seat bolero
    si nu e asa mare diferenta intre seat si logan (ma refer la cele detinute de mine) si ma refer aici numai la tinuta de drum si directie si nu la raspunsul motorului, e adevarat cu un usor plus pt seat dar nu e asa mare diferenta cum spun unii (care nu au condus niciodata un logan si care vorbesc din auzite), sincer majoritatea celor cu care am vorbit ("face to face" cum zice rusul) si care critica loganul ori au o masina mai veche de '96 ori ingheata in statii asteptand autobuzul...oricum ca sa nu mai deviez de la subiectul zilei: seat trebuia sa scoata un model sedan care sa aiba un design mai sportiv de mult timp
    0 0
  • DrZSpectre
    seat rullz
    seat este una din cele mai bune marci existente pe piata asa devansand la multe capitole marci precum audi bmw..etc, asa k nu va mai dati cu parerea toti mucosii si copchii care habar nau cei aia o masina!
    0 0
  • seat
    Seat( Toledo) este o masina foarte buna se comporta excelent ,sper ca Bolero sa fie cu o treapta mai sus .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru