Isuzu ar putea sa renunte la parteneriatul cu GM

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 23.12.2009
Isuzu ar putea sa inchida fabrica sa din SUA unde produce motoare diesel pentru General Motors, ramasa in urma retragerii de pe piata americana a constructorului japonez.

Japonezii de la Isuzu iau in considerare renuntarea la parteneriatul de productie pe care il au cu americanii de la General Motors. Mai exact, GM si Isuzu erau parteneri in productia si dezvoltarea de vehicule comerciale usoare, in cadrul caruia fabricau pick-up-uri. Isuzu s-a retras intre timp de pe piata din Statele Unite ale Americii, deoarece vanzarile de sub 8.000 de unitati pe an erau prea slabe pentru a acoperi costurile pietei americane.

Fabrica de motoare a celor de la Isuzu din Statele Unite ale Americii a ramas functionala si furnizeaza propulsoare diesel pentru modelele GM, mai exact Chevrolet Colorado si Silverado. Din pacate, modelul Silverado care utilizeaza motorul diesel fabricat la uzina Isuzu a suferit un declin al vanzarilor de 34%, iar cei de la GM estimeaza ca vor utiliza doar 30% din capacitatea de productie a acestei fabrici in decursul anului viitor. Tocmai de aceea, cei de la Isuzu vor evalua posibilitatea inchiderii anticipate a fabricii din America de Nord.

Pe de alta parte, americanii de la GM nu doresc sa faca nicio schimbare in privinta parteneriatului cu cei de la Isuzu. In cazul in care japonezii de la Isuzu ar renunta la acest parteneriat, cei de la GM ar fi nevoiti sa gaseasca o noua fabrica pentru motoarele diesel ale lui Silverado si Colorado, modele care activeaza pe un segment care sta sub semnul intrebarii pe aproape toate pietele din lume.Daca GM pierde si acest parteneriat, Isuzu ar deveni cel de-al doilea partener pe care il pierd americanii de la GM, dupa renuntarea celor de la Toyota la fabrica NUMMI din California.

Via | Leftlane

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru