Italia: Doar 4 din 10 copii folosesc scaune speciale în maşină

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 30.05.2012
Un studiu desfăşurat în Italia a scos la iveală faptul că doar 4 din 10 copii sunt transportaţi în scaune dedicate lor. Asta înseamnă că 3.5 milioane de copii îşi riscă viaţa în fiecare zi în Peninsulă.

Esential

3.5 milioane de copii italieni din totalul celor 6.1 milioane nu sunt transportaţi în scaune speciale.

Într-o ţară în care şoferii îşi cumpără de la semafor cheiţe speciale pentru a amuţi sunetul de cuplare a centurii de siguranţă, scaunele speciale pentru copii sunt practic o necunoscută. Sau poate doar un accesoriu pretenţios, pentru că cel mic poate sta liniştit în braţele mamei sau chiar între tată şi volan.

Românii sunt campioni la încălcat reguli de siguranţă rutieră, dar se pare că nu sunt singurii. Nici în ţări cu un grad mai mare de civilizare lucrurile nu sunt prea roz. Un studiu efectuat recent în Italia a dezvăluit faptul că 4 din 10 copii nu sunt transportaţi în scaune speciale. Asta înseamnă că, din 6.1 milioane de copii italieni, 3.5 îşi riscă viaţa în fiecare zi în special în zonele urbane, unde au fost concentraţi 70% dintre subiecţi.

Potrivit unor statistici destul de sumbre, numărul copiilor cu vârsta mai mică de 9 ani decedaţi în accidente de circulaţie a fost de 41 anul trecut, în creştere cu 28% faţă de 2009.

Studiul efectuat în Italia a dezvăluit că neutilizarea scaunelor pentru copii se datorează unor factori diverşi, cum este scurtarea timpului de plecare, lipsa de răbdare pentru ancorarea sa, plângerile copiilor şi nu în ultimul rând graba.

Italienii au decis să organizeze o campanie de sensibilizare a populatiei, campanie care ar putea fi utilă si într-o ţară cu atât de puţine noţiuni de siguranţă rutieră ca România. 

via l autoblog

Comentarii (7)

  • 4 din 10 folosesc .. sau nu folosesc ...? ca din text se intelege ca nu recititi articolele inainte de publicare
    4 2
  • Pruteanu 2
    RRom tricolor
    Traducere pentru Unkle:
    DECAT, 4 din 10 copii folosesc scaune speciale în maşină.
    1 1
  • razvanis
    Deci cum e ?
    "4 din 10 copii sunt transportaţi în scaune dedicate lor"

    "Un studiu efectuat recent în Italia a dezvăluit faptul că 4 din 10 copii nu sunt transportaţi în scaune speciale."
    1 0
  • un oarecare
    Din "titlu" se intelege ca insasi copii nu folosesc scaunele speciale!Cam complicat sa stie asta sub varsta de 9 ani, nu?Fiti si voi mai atenti la articole!
    1 0
  • Opinie
    Parintii mei se aflau in Canada in masina cu fratele meu, cumnata si nepoata. La un moment dat ii opreste Politia. Politistul se apropie de masina si se uita inauntru. Vede ca tatal meu tinea centura cu mana dar nu o avea prinsa. In secunda urmatoare verifica personal situatia nepoatei ce se afla intre cei doi parinti ai mei, pe bancheta din spate in scaunelul ei. Ii legitimeaza pe toti si la sfarsit ii spune fratelui meu: Normal ar fi sa te amendez pentru ca batranul nu avea pusa centura. Iti dau doar avertisment caci e roman. Daca batranii aveau puse centurile iar micuta canadiana (nepoata-mea) nu, te arestam. Fiindca puneai in pericol viata unui canadian. Si asta-i rolul meu in societatea asta. Sa-i protejez in primul rand pe canadieni.
    5 0
  • @Bethurbazal
    ce spui tu arata puternicul atasament al membrilor societatii de valorile acesteia si constientizarea ca fiecare individ face parte dintr-un angrenaj denumit natiune....e putina filosofie dar asta ii face pe ei sa fie ceea ce sunt si ceea ce noi (romanii) nu vom deveni niciodata
    2 0
  • @pruteanu - in primul rand un "marsh ma" si nu mia folosi numele lui, pentru ca nu il meriti sub nici o forma,

    in al doilea rand - articolul este penibil ... vad ca s-a modificat un pic la introducere dar inca mai are gresala in corpul articolului ...

    @AM - mai nou cuvintele "moldovineasca" si "zăibăreană" sunt un motiv de moderare?
    1 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru