Jaguar ar putea lansa un rival pentru Audi R8

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 19.01.2009
Constructorul britanic ar putea lansa un supercar de peste 500 de cai putere bazat pe R-Coupe, prototipul dezvaluit in 2001.

Noul Jaguar XFR a dovedit multor pasionati ai lumii auto ca britanicii se pricep nu numai la model premium ci si la modele de performanta. Trasaturile noului XFR au lasat loc mai multor speculatii, presa internationala anticipand un viitor supercar in curtea celor de la Jaguar.

Primele informatii in acest sens vin din partea AutoExpress, care anticipeaza un rival britanic pentru deja consacratul Audi R8. Cel mai probabil, supercarul de serie va fi botezat XE si va avea la baza conceptul R-Coupe, dezvaluit in 2001. Un asemenea model, ar reprezenta o premiera pentru Jaguar de cand a fost preluat de Tata Motors.

O data a lansarii este inca incerta insa cel mai probabil o versiune concept ar putea debuta anul acesta. Sub capota viitorului supercar se va afla un motor pozitionat central, cel mai probabil un V8 de 5.0 litri capabil sa dezvolte cu mult peste 500 de cai putere.

via | AutoExpress

Comentarii (1)

  • Motorul va fi pozitionat central
    Nu se va baza pe R-Coupe ! R-Coupe reprezenta viziunea Jaguar cu privire la un model supersport in 2001,nefiind altceva decat un grand turism de lux cu motorul amplasat in fata. In schimb viitorul XE se poate considera un concurent pe masura lui Audi R8,avand aceieasi amplasare optima a motorului si anume in pozitie centrala. Va fi primul Jaguar cu motor amplasat central de la celebrul XJ 220 lansat in 1991.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru