Jaguar pregăteşte XE, rivalul lui Seria 3 şi C-Klasse

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 15.11.2010
Anul 2013 va aduce un nou concurent important în segmentul mediu premium. Jaguar va dezvălui XE, urmaşul lui X-Type, un rival de temut pentru noul Seria 3 şi faceliftul lui C-Klasse.

Ultimii ani au marcat revenirea brandului Jaguar pe segmentul premium, constructorul britanic bucurându-se de o apreciere constantă a publicului european. Pentru a se putea menţine însă în graţiile celui mai exigent critic, constructorul britanic trebuie să pluseze şi cu un reprezentant al segmentului D, demn de duelul cu BMW Seria 3 şi Mercedes C-Klasse.

Reprezentantul Jaguar va purta indicativul XE şi va ajunge pe piaţă abia în 2013. Modelul britanic va fi dezvoltat pe o platforma din aluminiu, cu tracţiune spate, identică cu cea pe care o va folosi Jaguar pentru a lansa o sportivă specială. Urmaşul lui X-Type va adopta o caroserie de tip coupe, cu cinci uşi, construită în întregime din aluminiu, modelată după designul fraţilor mai mari XF şi XJ, cu influenţe preluate de la conceptul C-X75.

Sub capota viitorului XE se vor afla unităţi diesel şi benzină cu patru sau şase cilindri, preluate de la Ford, cuplate la o transmisie automată cu opt rapoarte, de provenienţă ZF.

În 2015 publicul ar putea primi chiar şi o versiune hibridă, propulsată de un ansamblu compus dintr-un motor diesel V6 de 3.0 litri, existent în prezent în gamă, şi o unitate electrică de 47 de cai putere.

via | autoblog

Comentarii (3)

  • ala din poza de sus partea stanga ,ala rosu e...mortal are un design de foarte reusit....daca-l fac asa e super!!!!
    6 0
  • jag
    farurile sunt copiate de la mercedes
    0 2
  • flaviu c
    cum concurent nou?
    daca apare noul seria 3 sau noul c-klasse samd ii concurent nou? ii doar o noua generatie de x-type...mare lucru...
    nou era daca intra intr-o noua clasa pt jaguar
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru