Jaguar XF-R dezvaluit la festivalul Goodwood

De Catalin Dinu
Publicat Luni, 14.07.2008
Surpriza la festivalul de viteza de la Goodwood: un prototip al viitorului Jaguar XF-R a fost prezent pe circuit.

Esential

500 CP va dezvolta motorul V8 supraalimentat de 5.0 litri care va echipa noul Jaguar XF-R.

Jaguar a dezvaluit public noul XF-R la festivalul Goodwood desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute. Versiunea de top a noului sedan Jaguar XF a reprezentat o surpriza a producatorului britanic care anuntase in prealabil ca va prezenta cateva modele istorice ale marcii.

Astfel, printre diferitele versiuni ale celebrului Jaguar XK care a aniversat 60 de ani si-a facut aparitia noul varf de gama al constructorului britanic: XF-R. Prototipul noului model Jaguar a fost dezvaluit aproape complet efectuand doua tururi de circuit in forta, timp in care iesit fum din pneurile modelului care echipau jantele de 20 inch. Noul Jaguar XF-R a avut partea frontala acoperita de un element de camuflaj discret, dar a fost expus ceva mai mult si unui public mai larg fata de acum nici doua luni cand a fost spionat de fotografi in cadrul unor teste stradale.

Cel mai probabil, constructorul britanic va dezvalui complet noul Jaguar XF-R la sfarsitul lui iulie in cadrul Salonului Auto de la Londra, iar incepand cu anul viitor exemplarele vor fi livrate dealerilor in vederea comercializarii.

Noua versiune sportiva a sedanului britanic va beneficia de 500 CP dezvoltati de motorizarea V8 de 5.0 litri supraalimentata. Acest lucru va indreptati Jaguar XF-R pentru a fi un concurent serios al modelelor germane de top precum BMW M5, Mercedes E63 AMG sau Audi RS6.

Via | Motortrend & Caradisiac

Comentarii (2)

  • XF-R arata mai bine decat toti concurentii enumerati...
    0 0
  • plumbiX
    Copie Fidela
    Mie mi se pare ca botul seamana cu noul Mondeo si spatele e Aston Martin.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru