Jaguar XKR-S, cel mai puternic model din istoria mărcii, a sosit la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 01.03.2011
Vârful gamei Jaguar XK a debutat astăzi la Salonul Auto de la Geneva. Vorbim de cel mai agil şi cel mai puternic din istoria Jaguar: XKR-S.

Cel mai puternic model din istoria Jaguar a debutat astăzi la Salonul Auto de la Geneva. Modelul este echipat cu un motor V8 supraalimentat care oferă 550 CP şi 680 Nm. Coupe-ul britanic accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.4 secunde şi poate să atingă o viteză maximă de 300 km/h. Pe lângă nivelul deosebit de putere, unitatea V8 oferă şi cele mai mici emisii de CO2 din segment, care ajung sub "pragul" de 300 grame pe kilometru.

Jaguar XKR-S beneficiază de o aerodinamică modificată subtil, care include prize de aer mai generoase şi cu un format diferit al blocurilor optice faţă. Sistemul Adaptive Dynamics a fost reprogramat pentru a spori manevrabilitatea. Modelul britanic beneficiază şi de un sistem de evacuare performance care oferă un sunet deosebit de agresiv, inspirat din motorsport. Deşi nu vorbim de cel mai rapid Jaguar din istorie, modelul este cel mai agil şi cel mai puternic model oferit vreodată.

Practic, modelul XKR-S este apogeul gamei XK şi este construit în baza învăţămintelor preluate de la modelul XKR. Scopul acestui model este de a-i permite şoferului să exploreze capacităţile dinamice până la limită fără a pierde rafinamentul pentru care sunt cunoscute modelele Jaguar.

Integritatea structurală a modelului este la un nivel înalt, deşi structura din aluminiu din care este realizată suspensia acestui model îi conferă o masă extrem de redusă.

Via | Jaguar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru