J.D. Power prezice vanzari dezastruoase in SUA

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 30.06.2008
Societatea de audit J.D. Power preconizeaza scaderi masive ale vanzarilor producatorilor auto americani.

Cresterea brusca a pretului la benzina in Statele Unite a determinat o criza fara precedent in societatea americana. Una dintre consecintele majore ar putea fi prabusirea gigantilor auto americani, GM, Ford si Chrysler.

Pana in acest punct, marii producatori auto din SUA se confrunta de la luna la luna cu vanzari din ce in ce mai mici. Spre exemplu in luna mai Ford a inregistrat o scadere de 16% a vanzarilor, in timp ce GM a scazut cu 27.5%, iar Chrysler cu 25%.

Luna iunie a acestui an se anunta vanzari si mai catastrofale pentru Detroit 3. Asadar, predictiile societatii de audit J.D. Power anunta ca Ford va avea vanzari in scadere cu 31.4%, General Motors va scade cu 26.2%, iar Chrysler cu 30.1%.

Daca trendul descendent se va mentine si in a doua jumatate a anului 2008, piata auto americana a inregistra vanzari totale aferente anului in curs de 12.5 milioane de unitati, cu aproximativ 3 milioane de unitati mai putin decat era estimat initial.

In mod bizar, japonezii de la Toyota vor putea trece pe primul loc pe piata americana, pentru prima data in istorie, chiar daca si ei sunt amenintati cu scaderi de circa 6-7 procente.

Honda, al doilea producator nipon din SUA, va inregistra o crestere in luna iunie, estimandu-se in avant al vanzarilor de pana la 10 procente.

Via | Automotive News 

Taguri: Chrysler, Ford, GM, Honda, Toyota

Comentarii (5)

  • george
    ROCKET SCIENTISTS
    A fost nevoie ca niste experti in avioane si elicoptere sa spuna ceea ce se vede cu ochiul liber de la mare distanta si de o gramada de vreme...sa insemne asta ca se pune de ceva parastase?
    1 0
  • Parastase, nu!
    ...dar in schimb vor incerca prin orice mujloace sa limiteze iar importul auto din Europa si Asia. Ca cea mai libera tara din lume are cele mai ciudate constrangeri.
    0 0
  • bine
    ce ma bucur!
    sper sa nu se mai fabrice abominatiile alea ale lor de masini-case pe roti, cu motoare de 8000 cm3 si 150 cai si consum de 30% si emisii de CO2 de 1kg
    niste masini de neam prost pt un neam prost
    0 0
  • razvan
    bine zice gabi :))))
    chiar ca ... au niste motoare super ineficiente, de 10 000 cmc cu 124 CP si 200 NM :)))) la 5000 rpm cu consum de 40 % ... dar na, american muscle cica.

    sa-i manance falimentul, daca n-au anticipat criza ..
    0 0
  • @razvan- Nu comenta fara sa stii
    Da sunt masini cu motoare mari dar unele au chiar consum decent.De ex C6 Corvette are un consum decent pt o masina ce face 300km/h spre deosebire de un Ferrari sau Porsche ce e in aceeasi clasa. Cat despre american muscles se pare dragule razvan ca esti unpic cam necioplit. Acele motoare se bazeaza pe tehnologia OHV adica motor de cilindree mare ce opereaza la turatii joase (e greu sa reglezi arderea la turatii mari pe OHV) si dezvolta un cuplu enorm de torsiune.Adica, o masina cu motor Hemi de 400 cai are undeva la 500-600nm lejer si face sfertul de mila mai repede decat faci cu un Subaru de aceeasi cai.
    Ca sunt case pe roti, asta asa e...ca finisajul masinii e varza...si asta e adevarat...ca inauntru gasesti numai plastic...da si asta e adevarat. Depinde de om la ce o foloseste. Sa nu imi spuna unul de aici ca nu si-ar dorii un Ford Mustang Shelby GT500 aka Eleanor din Gone in 60s cu motor Hemi pe ea. BTW daca voua vi se pare consum mare la motor de 6L si 450 cai de 18% pt o masina ce face 400m in 10-11s...atunci ma las de mecanica. Un Nissan Skyline stock are consum de 13% la 280 cai si motor de 2500cmc ca sa va faceti o parere...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru