Jeep Patriot devine electric la Detroit

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 11.01.2009
Patriot EV este o versiune electrica a modelului american off-road. Autonomia sa totala poate ajunge la 650 de kilometri.

Esential

650 de kilometri este autonomia totala a lui Jeep Patriot EV.

Jeep a hotarat sa treaca de partea electrica a baricadei si prezinta in premiera la Detroit o versiune pe baterii a cunoscutului Jeep Patriot. Jeep Patriot EV nu este insa prima aparitie de acest tip din gama constructorului american, specialistii in modele off-road aducand acum cateva luni, la Paris, Wrangler Unlimited EV.

Patriot EV vine cu o imagine asemanatoare cu cea a versiunii clasice a modelului american, diferentele fiind facute de accente precum vopseaua speciala deniumita ENVI Green Pearl, de montantul central si cel posterior de culoare neagra, de o grila ceva mai curata si de jantele unicat din aliaj, cu cinci spite.

Noutatea absoluta se afla insa sub capota, acolo unde motorul electric se bazeaza pe un set de baterii pe baza de litiu-ion. Autonomia maxima a acestuia este de 65 de kilometri, insa aceasta valoare este inzecita prin intermediul unui motor pe benzina de 60 de cai al carui rol este acela de a alimenta bateria atunci cand aceasta e pe cale sa se descarce. Desi se afla deocamdata in stadiul de concept, Jeep considera ca Patriot EV are toate atuurile sa iasa pe piata ca model de serie, in conditiile in care performantele sale il recomanda cu adevarat drept o masina perfecta pentru o vacanta de weekend: opt secunde pentru 0-100 km/h si 160 km/h viteza maxima.

Plus capabilitati offroad innascute.

Patriot este produs de compania americana la uzina Belvidere din Illinois, acolo unde se construiesc, in paralel, si Jeep Compass si Dodge Caliber. In aceste conditii, presa americana mizeaza pe prezentarea, in scurt timp, a unor versiuni asemanatoare pentru aceste ultime doua modele.

Comentarii (1)

  • si marmota invelea ciocolata!
    bai ce chestie! Toyota se chinuie de zeci de ani sa-si optimizeze tandemul electric-termic si uite, americanii astia, scot masini "verzi" pe scara rulanta. PRAF IN OCHI !! i-a palit pe constructorii de peste ocean iubirea pentru mediu, grija pentru clienti, mor de dragul ursului polar si a lupului de stepa, sic!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru