Jeremy Clarkson a declanşat două scandaluri în Regatul Unit

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 03.08.2011
Jeremy Clarkson, unul dintre prezentatorii emisiunii Top Gear, a declanşat două scandaluri în Marea Britanie în urma acţiunilor sale lipsite de respect faţă de cei din jur.

Jeremy Clarkson a reuşit să capteze din nou atenţia publică din Marea Britanie în ultimele zile. Prezentatorul emisiuniii Top Gear a supărat întâi grupurile de suport ale persoanelor cu dizabilităţi, prin parcarea, alături de colegul James May, a două vehicule electrice pe locurile rezevate persoanelor cu dizabilităţi. Cei doi au parcat un Nissan Leaf şi un Peugeot iOn pe locurile menţionate mai sus în cadrul segmentului dedicat din emisiunea Top Gear difuzată weekend-ul trecut.

O serie de grupuri din Marea Britanie au fost intrigate de acţiunea lui Clarkson. Apoi, rubrica sa din The Telegraph a stârnit atenţia acestor grupuri de awareness, după ce Jeremy Clarkson a făcut un comentariu controversat la adresa lui Chris Evans, un DJ de la BBC, care a anunţat recent că şi-a înlăturat chirurgical câteva excrecenţe apărute în colonul său. Clarkson a declarat că "doctorii săi au găsit celule canceroase şi în colonul său, doar că n-a avut timp să înlăture pe cale chirurgicală aceste probleme".

Chris Evans a fost lovit în mod special de această afirmaţie deoarce tatăl său a decedat în urma cancerului de colon.

Clarkson nu este singurul prezentator al emisiunii Top Gear care să fi avut probleme cu opinia publică. Richard Hammond a descris poporul mexican ca fiind "leneş, supraponderal, incapabil, plin de sine, aplecat deasupra unui gard şi privind ore în şir la un cactus, îmbrăcat cu o pătură găurită în mijloc.". După ce a fost pus la zid pentru acuzaţiile calomnioase aduse poporului şi culturii mexicane, Richard Hammond, mezinul trio-ului celebru Top Gear, iese la rampă cu o serie de lămuriri. Moderatorul britanic şi-a recunoscut greşeala, dar a luat apărarea show-ului în care activează. "Unul din motivele pentru care Top Gear funcţionează este faptul că suntem trei băieţi obişnuiţi, dar diferiţi. Vă puteţi identifica cu unul dintre noi foarte uşor, fie că este vorba de vârstă, comportament, prezentare sau maniere. Una dintre trăsăturile noastre comune este însă sinceritatea.

Şi uneori obrăznicia. Dar, oare cine nu este obraznic?"

Numeroşi experţi din întreaga lume s-au grăbit să îi acuze pe realizatorii Top Gear pentru neplăcerile provocate de erupţia vulcanului din Islanda. James May şi Jeremy Clarkson au filmat un episod al emisiunii Top Gear în preajma vulcanului Eyjafjallajoekull, care ulterior a erupt, iar norul de cenuşă din atmosferă a blocat numeroase aeroporturi din Europa. Acestea nu sunt singurele acuzaţii de care au avut parte cei trei realizatori ai emisiunii Top Gear. Ei au fost aspru criticaţi pentru faptul că au promovat în rândul publicului "o imagine neprietenoasă cu mediul" a sporturilor cu motor. De asemenea, Ben Summerskill, directorul executiv al drepturilor homosexualilor al organizaţiei de caritate Stonewall a declarat despre cei trei că sunt "nişte porci". Cei trei nu au scapat nici de comentariile ambasadorului României la Londra care a spus că "Top Gear ne-a ofensat ţara".

Via | Autoblog | TheTelegraph | TheHerald

 

Comentarii (10)

  • top gear
    Emisiunea este una de divertisment. Sunt sute de comedieni care fac haz de necazul altora: handicapati, negri, mexicani, homosexuali, romani/tzigani, mediu..

    Sunt fan auto dar nu mi-as cumpara nici o data masina dupa observatiile sau analizele celor de la top gear. Mai degraba: fifth gear, auto express, autocar, etc..

    E diverstisment, pamflet.

    Cand citeam descrierea : "leneş, supraponderal, incapabil, plin de sine, aplecat deasupra unui gard ... M-am gandit la Jeremie Clarkson si nu la un mexican :)) Funny and ironic.
    29 0
  • vali86
    :))
    :)))
    5 1
  • @
    Sunt foarte enervanti. J.C are o fata de toata **** , si face glume proaste de toti cei din jurul lui. Niciodata nu ajung la o concluzie cand testeaza masini, sunt de toata ... in schimb Fifth Gear sunt excelenti. Daca stie cineva unde pot vedea noile filmari subtitrate in romana, i-as fi recunoscator.
    3 16
  • kumite
    Romana,bat-o vina!
    Era bine daca fi invatat ceva engleza in scoala.Stii o limba straina,ai mai multe oportunitati.Uite ca tu ai ratat una.Nu pricepi nimic din Fifth Gear.Pacat!
    6 2
  • kumite
    ,,,daca
    1 1
  • Clarkson cred ca e si platit de anumite marci sa le denigreze concurentele uneori.De exemplu am vazut cum a maturat pe jos cu vectra opc. am mers cu o vectra opc si e chiar manevrabila pe curbe , printre cele mai stabile masini cu care am mers si am condus ceva masini la viata mea.Sigur exista si sasiuri mult mai bune ,dar pe bune CHIAR NU E ATAT DE GRAV CUM O FACE EL SA PARA. Dar cand esti chitit sa strici imaginea unui model/marci faci cum a facut cu Tesla .Masina nu e facuta sa mergi blana pe electric.Nu le-a dat nici o sansa. Orice masina cu tractiune fata daca o sa apesi acceleratia maxim cand iei o curba stransa normal ca va iesi dupa traiectorie. Un papagal , din pacate ,platit regeste pentru un circ penibil de multe ori.Cica ce rost are BMW X 6M? Exista si gata.=))
    3 8
  • ciury bury
    @yuri
    Vrei sa bati vreun record de prostie? Sau doar te "prostesti"? :)
    PS vezi daca JK nu cumva a fost turnator inainte de '89
    :)
    5 2
  • niste idioti!!.....criciticii si contestatarii top gear...

    cum a spus gabi mai sus..un pamlet,divertisment...cine intelege gluma-se distreaza sau se amuza cine pune botul-e prost...


    yuri--la ce te mai uiti daca nu intelegi nimic??
    tu ai mers cu o vectra OPCsau ai condus-o??

    e de acceptat orice opinie cat de personala a celor 3 avand in vedere cate masini au testat...si crede-ma: diferente exista si inca foarte mari si cred ca sunt foarte idreptatiti sa-si dea cu parerea...iar despre tesla...ei pe toti ii dau in judecata,doar ceau pierdut recent 2 procese...
    1 2
  • *criticii
    ambasadorul nostru ar trebui sa fie mandru ca ne-au bagat in seama si ei au expus adevarul despre noi: tigani scoliti cu john cena de pe sport.ro,bolizi in parcarile din bucuresti si "transfagarasanul"
    1 0
  • Emisiunea nu e nicidecum obiectiva,nu are cum la cate interese or fi in culise.Eu ma amuz si o tratez ca atare dar niciodata Yuri nu o sa iti iei o masina dupa asa zis-ul lor test drive. Si eu am seziat o problema a lui Clarkson cu opel in general,adica a aparut insignia opc si ei nici macar nu au testat-o pe circuit sa vada ce timp poate sa scoata.Asta e Jeremy ,daca il accepti bine daca nu nu te mai uiti deloc.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru