Kia a lansat la Geneva noul Sportage

De Cornel Șocariciu
Publicat Miercuri, 03.03.2010
Noua generatie a lui Kia Sportage si-a facut debutul in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Dupa spusele oficialilor acesta va avea un consum mai redus si emisii de CO2 scazute.

Salonul Auto de la Geneva a gazduit lansarea noului Spotage. Modelul se afla la cea de-a treia generatie si se pare ca sud-coreenii au decis ca noul SUV sa fie mai "zgarcit" in ceea ce priveste consumul de carburant si emisiile de CO2. De asemenea, noul Sportage a crescut atat in lungime cat si in latime, fiind cu 90 mm mai lung si cu 15 mm mai lat decat generatia anterioara.

In ceea ce priveste inaltimea acestuia, modelul a fost micsorat cu 60 mm, ajungand sa masoare acum 1.635 mm. Clientii noului Sportage vor avea de ales intre patru motorizari, doua pe benzina si doua diesel. Primul dintre propulsoarele pe benzina va fi unul de 1.6 litri care produce 138 de cai putere si dezvolta un cuplu motor de 166 Nm, iar cel de-al doilea motor otto va avea o capcitate cilindrica de 2.0 litri, va livra 159 de cai putere si va dezvolta un cuplu motor de 194 Nm.

Pentru cei care isi doresc un propulsor diesel vor putea alege intre o unitate de 1.7 litri care livreaza 113 CP si dezvolta un cuplu motor de 255 Nm sau intre un motor de 2.0 litri care poate produce 134 CP.

Cuplul motor produs de ultimul dintre aceste unitati este de 304 Nm.

“Prin noul Sportage am reusit sa producem un SUV care sa aiba un impact major asupra clientilor. In ciuda dificultatilor economice de la nivel global ne asteptam ca in urmatorii cinci ani piata SUV-urilor din Europa sa creasca considerabil”, a declarat presedintele Kia, Hyoung-Keun Lee.

Via | Kia

Comentarii (6)

  • Hans Olo
    imi este dor
    Ciudat nu a comentat nimeni. Adica nimeni nu a spus pe ton imperativ cum va da Dusterul de pamant cu acest model Kia. Vreau sa mai aud cum e Dusterul cel mai bun, pentru ca are unghiuri de trecere foarte mari, pentru ca e aproape gratis si pentru ca e si al dracului de frumos si bine finisat. Vreau sa vina un gigel si sa comenteze cum stie el ca toata conducerea Land Rover tremura si plange de frica prafului romanesc. De abia astept sa vad pe strazile patriei Dusterul cu numele proprietarului scris mare pe luneta langa semnul Nike, ce este bine pus in valoare de numarul de inmatriculare preferential cu terminatie "de valoare" gen BOS, SEX, STF, GOD, NFS, LUX etc.
    0 5
  • @Hans olo
    stai calm..or sa zica doar "ce chinezarie naspa"....

    sincer prevad un viitor roz pt Kia...o sa vedeti...
    0 5
  • Etienne
    Sportage III
    Modelul e interesant pentru ca arata masculin in ciuda dimensiunilor reduse, are niste linii care exprima robustete si forta. Poate ca in viitor vor mai adauga mai multe motoare pentru a mari paleta de optiuni.
    4 1
  • sportaje
    Ce urat este si ce motorizari slabe are, parca este o duba pe 4 roti, nu se compara cu noul tucson, iar dusterul le va lua fata in echiparea st pauli, o sa vedetzi ca si nemtzii vor face coada iar la dacia.
    1 2
  • KIA
    Uimitor cat de mult imi place noul Sportage.Desi in ultimul timp ziceam ca modelele KIA sunt fara sare si piper, asta chiar este frumos.Nu cred ca Duster se poate compara cu el, mai are mult pana acolo, pentru ca asa cum KIA are in spate ani de experienta pe piata SUV-urilor, Dacia abia incepe sa-si incerce capacitatea in acest segment.
    Deci KIA un model super, Dacia mult succes.
    1 0
  • George
    Motorizari
    Motorizarile nu sunt slabe, vechiul sportage beneficia de un 2.0 benzina de exemplu (142 CP si 184Nm ) si accelera in 11.3 in conditiile in care este cu 100kg mai greu decat asta nou.
    In plus spre sfarsitul anului vine si 1.6 turbo 175CP si 2.0 diesel 184CP.

    Sunt curios daca or sa scada si pretul simtitor fata de actuala versiune.

    Masina arata bine si sper sa prinda bine la public.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru