Kia a prezentat conceptul hibrid Ray la Chicago

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.02.2010
Kia a dezvaluit conceptul unui hibrid plug-in futurist la Salonul Auto de la Chicago. Modelul se numeste Ray si are o autonomie de 1.200 kilometri si dezvolta 259 CP.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune Kia Ray Concept
Lungime (mm) 4.400
Latime (mm) 1.850
Inaltime (mm) 1.360
Ampatament (mm) 2.700
Capacitate (cc) 1.400
Puterea maxima (CP/rpm) 259/n.c
Viteza maxima (Km/h) 175

Coreenii de la Kia au dezvaluit conceptul Ray la Salonul Auto de la Chicago. Ray este un hibrid care poate fi incarcat si de la priza si are o autonomie totala de 1.200 kilometri. Modelul prezinta un design futurist, care va fi temperat inainte de a intra in productie. Fiind un full-hybrid, Kia Ray poate sa parcurga 80.5 kilometri doar pe energie electrica, dupa care este nevoit sa utilizeze motorul cu combustie interna. Bateriile utilizate de acest model folosesc tehnologia Litiu-Polymer. Cei de la Kia au utilizat platforma lui Forte pentru a dezvolta conceptul Ray, iar design-ul acestui model este proiectat special pentru un coeficient aerodinamic foarte bun, de 0.25.

Kia Ray este echipat cu un motor de 1.4 litri care beneficiaza de tehnologia injectiei directe si dezvolta 153 CP. Acest propulsor este cuplat unei transmisii CVT si este asistat de un motor electric de 106 CP. In functie de necesitati, motorul cu combustie interna angreneaza rotile fata, sau motorul electric angreneaza rotile din spate, iar in unele cazuri cele doua motoare angreneaza cele patru roti.

Astfel, Kia Ray are capacitatea de a oferi un sistem de tractiune integrala fara legatura mecanica dintre puntea fata si puntea spate, dar scopul acestui model este de a oferi un consum de carburant cat mai bun, nu un nivel extrem de ridicat al performantelor dinamice.

In ciuda orientarii sale ecologice, Kia Ray ofera numeroase elemente electronice la nivelul interiorului. Modelul este echipat cu sistemul multimedia Kia UVO, dezvoltat impreuna cu cei de la Microsoft, iar comenzile acestuia sunt activate de voce sau prin intermediul unui touchscreen. Directia este comandata electronic, neexistand o legatura mecanica intre volan si caseta de directie.

Via | Leftlane

Comentarii (1)

  • Ray
    mmda! faina, dar parca e facuta de condus prin rai!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru