Kia Ray, primul monovolum de segment A al coreenilor

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 11.11.2011
Kia a prezentat un model de oraş destinat exclusiv pieţei din Coreea de Sud. Se numeşte Ray şi debutează în 2012. Motorizările sunt preluate de la Picanto, dar platforma îi aparţine în întregime.

Kia Ray este un monovolum de segment A care va debuta în prima parte a anului viitor. Modelul va fi vândut exclusiv pe piaţa din Coreea de Sud, dar aspectul său interesant i-ar putea face pe coreeni să se răzgândească în privinţa sa. La prima vedere, modelul pare bazat pe platforma lui Picanto, dar oficialii mărcii sud-coreene spun că nu există o legătură de platformă între cele două modele, deşi aparţin aceluiaşi segment. Aspectul exterior inspiră o legătură cu Scion xB, un model oferit de Toyota Motor Corporation pe piaţa din Statele Unite ale Americii.

În timp ce posteriorul prezintă un aspect agresiv, graţie lăţimii aparente şi a gărzii la sol reduse, partea frontală aminteşte mai mult de Soul înainte de facelift decât aminteşte de Picanto. Grila faţă cu noua formă este printre puţinele elemente care leagă modelul cu adevărat de gama Kia. La fel ca în cazul lui Scion xB, Kia Ray este un model destinat tinerilor care îşi petrec majoritatea timpului în aglomeraţiile urbane.

În mod bizar, coreenii nu vor oferi acest model şi în Statele Unite ale Americii, deşi ar avea şansa să le "fure" din clienţi celor de la Scion.

Uşa din spate de pe partea din dreapta a modelului este culisantă, menită să ajute accesul la bancheta din spate. Aceasta strică simetria modelului, la fel cum este cazul portierelor lui Hyundai Veloster, dar aduc un plus de utilitate. Portierele culisante ajută părinţii să-şi asigure copiii în scaunele dedicate şi se dovedesc utile şi în parcările aglomerate. Potrivit primelor informaţii, gama de motorizări a lui Ray include o unitate de 1.25 litri cu patru cilindri în linie şi un motor cu trei cilindri, de 1.0 litri, ambele fiind preluate de la Picanto.

Via | Autocar

Comentarii (8)

  • arata super...
    Spatele prezinta un aspect agresiv da:)
    11 8
  • =))
    "În timp ce posteriorul prezintă un aspect agresiv, graţie..."

    O da am ras cu lacrimi.
    Pare practica cutia si nu este asa urata ca Agira
    8 1
  • Marian
    Ce fac frate astia? S-au apucat de facut cotete? Arata intr-un mare fel dar numa a masina nu. Pacat, ca imi placeau ultimele creatii,
    2 5
  • un cititor
    penibila masina
    Masina este... are motor, 4 roti, un volan... dar doamne ce urata mai e...
    15 5
  • europa vs tepele coreene
    o masina in stilul kia... niste rebuturi camuflate in "masini corecte"
    10 6
  • iar copy-paste
    Copy - paste la Nissan Cube, nu se mai satura marele grup Hyundai-Kia de atata xerox
    12 7
  • Design de concept la asta, dar nu am vazut un concept la asta!!!!!!
    2 1
  • Cand m-am uitat la masina credeam ca e concept...
    Dar cand am vazut Luminile cu halogen, Proiectoarele, nmanerele, si reflectoarele... Na...

    @Thor dar intradevar copiaza un pic Cube la FORMA si doar atat. Eventual o copie la scara mai mica. Cube este mai mare. Designul este atat de NEOBISNUIT dar DIFERIT...
    si continua...

    Astept poze cu interiorul...
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru