Lamborghini ar putea lansa un crossover bazat pe Audi Q5 în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 11.11.2010
Crossoverul Lamborghini LM00X ar putea să debuteze în 2012 şi va fi echipat cu un motor V8 twin-turbo, pe care îl va împărţi cu Audi S7 şi Bentley Continental.

Lamborghini ar putea dezvolta un succesor al lui LM002, care va fi bazat pe Audi Q5. Modelul va fi similar cu Porsche Cajun, iar proiectul de dezvoltare al acestuia se numeşte LM00X. La fel ca Porsche Cajun, LM00X va avea doar trei uşi şi va beneficia de o construcţie extrem de uşoară şi rezistentă. Unele elemente de design vor fi preluate de la conceptul Sesto Elemento, în timp ce altele vor fi inspirate de întreaga gamă Lamborghini.

În ceea ce priveşte motorizarea, primele zvonuri anunţă implementarea noului motor V8 twin-turbo al lui Audi S7 şi Bentley Continental V8. Utilizarea motorului respectiv ar duce la folosirea primului motor turbo în gama Lamborghini şi crearea unui nou crossover premium de performanţă. Oficialii Lamborghini nu au confirmat încă dezvoltarea unui asemenea model, iar debutul acestuia ar fi o surpriză dat fiind faptul că Lamborghini nu vrea să creeze nici măcar un sedan de performanţă, ca să nu mai vorbim de un crossover.

În mod surprinzător, LM00X nu ar fi primul SUV din istoria Lamborghini. Primul model de acest gen a fost LM002, iar vehiculul respectiv era echipat cu motorul V12 al lui Countach.

Succesorul lui LM002 ar fi capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în mai puţin de patru secunde, spun unele surse, iar acest lucru s-ar întâmpla cu aportul celor 558 CP ai noului motor V8 twin-turbo. Debutul este sugerat pentru 2012, iar lista de dotări standard va include un sistem de frânare de performanţă, amortizoare speciale şi suspensie ajustabilă electronic.

Via | Autoblog

Comentarii (1)

  • Ovidiu
    :)
    Vreau sa ma apuc sa strang bani..poate in cativa ani imi pot permite si un SUV italian...:) sa-mi incapa lemne de gratar in portbagaj...si 2 saci de seminte...si bere...si mici...si...piti...:)))
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru