Lamborghini Sesto Elemento ar putea fi produs în serie

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.11.2010
Spectaculosul concept Lamborghini Sesto Elemento ar putea fi produs în serie, într-un număr de numai 10 exemplare. Preţul supercarului se va opri la 2.5 milioane de euro.

Esential

2.5 secunde ar putea fi timpul de accelerare de la 0 la 100 de km/h al viitorului Sesto Elemento.
570 de cai putere ar putea avea viitorul Sesto Elemento de serie.

Standul Lamborghini a generat o adevărată isterie în cadrul Salonului Auto de la Paris, toţi fanii grăbindu-se să vadă pe viu probabil cel mai spectaculos concept din istoria brandului italian. Casa din Sant'Agata Bolognese a expus Sesto Elemento, un exerciţiu de design menit să anticipeze revoluţia pregătită de italieni odată cu lansarea modelului care va înlocui Murcielago.

Reacţiile pozitive ale publicului din toată lumea au făcut însă ca Sesto Elemento să nu mai fie privit doar ca un prototip fără viitor, mai multe voci sugerând că există planuri pentru producţia de serie. Deşi pare greu de crezut, Sesto Elemento ar putea vedea lumina zilei ca un supercar în ediţie foarte limitată, asemeni celebrului Reventon.

În mod cert, Lamborghini nu ar duce lipsă de clienţi, fanii cu resurse financiare fiind capabili să plătească orice pentru modelul care ar urma să cântărească sub 1000 de kilograme şi să găzduiască motorul V10 de 570 de cai putere al actualului Gallardo LP570-4 Superleggera.

Ecuaţia ar putea permite supercarului să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 2.5 secunde, o performanţă demnă de fratele de concern Bugatti Veyron Super Sport.

Sesto Elemento va îngloba toată tehnologia disponibilă în laboratoarele Lamborghini, preţul pe care clienţii ar urma să-l plătească fiind estimat la 2.5 milioane de euro. Suma este oarecum justificată, dacă ne gândim că producţia va fi limitată la doar 10 exemplare pentru a sublinia caracterul extrem de exclusivist.

via | autoblog

Comentarii (5)

  • Victor
    Lamborghini Sesto Elemento
    In momentul in care noi citim aceasta stire, este foarte probabil ca toate cele 10 exemplare Lamborghini Sesto Elemento sa se fi vandut deja .
    28 0
  • $$$
    Arata senzational, nemaivorbind de performante! Fericiti cei posesori caci aceia se vor bucura!
    11 0
  • EndlessDarkness
    Beyond My Fear
    Caroseria este toata din fibra de carbon? Textura materialului cel putin asa spune.
    10 1
  • EndlessDarkness
    Frate, da ce user ai, e noapte la tine? de cati anisori? :o)))
    4 2
  • e super masina , dar ... 2.5 milioane
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru