Lancia aduce gama Ecochic la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 23.02.2009
Lancia Ecochic este denumirea ceva mai placuta auditiv a versiunilor Ypsilon si Musa pe baza de GPL.

Esential

1300 de kilometri poate fi autonomia lui Ypsilon Ecochic.

Lancia va inaugura la Salonul Auto de la Geneva gama modelelor sale pe GPL, botezata oficial Ecochic. Primele exponate ale noii linii ecologice vor fi modelele Ypsilon si Musa, care vor beneficia de aportul unui motor bifuel de 1.4 litri si 77 de cai putere.

Rezervorul GPL este asezat de Lancia in locul clasic al rotii de rezerva din portbagaj si are o capacitate totala de 39 de litri. Pentru a nu-i lasa cu ochii in soare pe viitorii posesori ai unui Ypsilon Ecochic, Lancia a asezat in locul rotii de rezerva un kit de reparare a pneurilor.

Ypsilon si Musa Ecochic vor putea sa fie setate sa functioneze pe benzina sau GPL de la un simplu buton, aflat pe consola centrala.  Atunci cand rezervorul de gaz se goleste, masina trece automat pe benzina, fara ca acest lucru sa afecteze rularea. Solutia nu este de altfel una  noua, fiind adoptata de toate marcile care au "plantat" pachete GPL pe modelele lor. Conform datelor oferite de producator, autonomia lui Ypsilon ajunge astfel la 1300 de kilometri (425 pe GPL si 854 pe benzina) iar cea a lui Musa trece la 1200 de kilometri (419 GPL si 758 benzina).

Emisiile de dioxid de carbon ale celor doua versiuni se afla sub nivelul a 120 de grame CO2/km, ceea ce in Italia, Franta si in celelalte tari care au instituit un sistem de tip Bonus.Malus se traduce printr-un bonus de pana la 2000 de euro la cumparare.

via | Lancia

Comentarii (1)

  • cristi
    formidabil! un fel de cielo cu gpl din fabrica
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru